Никога не правете това с кучето си!
Неделя, 24 Юни 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Никога не правете това с кучето си!
Харесайте facebook страница ни

Никога не правете това с кучето си!

Повечето стопани не предполагат, но с поведението си могат тотално да разгневят любимото си куче. Ето мнението на експертите за това какви наши навици влудяват верните ни домашни любимци.

Прегръдките

Прегръдките са проява на любов, но повечето кучета хич не ги обичат. Докато някои от животните могат да издържат на честите ви прегръдки, много от тях ги смятат за начин да покажете господството си над тях.

Използването на думи, вместо жестове

Тъй като кучетата не разбират какво им казваме, освен може би няколко думи и команди, те четат желанията и заповедите ни чрез жестовете. Ако използвате повече думи, отколкото жестове, това напълно ги обърква.

Потупването по главата

Нека си признаем – когато искаме да погалим едно куче, ръката ни автоматично се насочва към главата му, нали? На много кучета това не им харесва. Повечето са свикнали, но това не означава, че им е приятно.

Поддържането на очен контакт

Можем да гледаме домашния си любимец в очите колкото си искаме, но избягвайте очния контакт с кучета, които не познавате, защото може да събудите агресията им.

Липсата на правила и рутина

Кучетата предпочитат да живеят в рутина, в която властват стриктни правила. Ако се придържате към едни и същи правила, това ще спечели уважението на кучето ви. Ако му позволявате какво ли не, се получават ситуации като тази на снимката.

Късата каишка

Кучетата умеят да разчитат настроението ни чрез каишката. Ако държиш кучето си изкъсо, то разбира, че си стресиран и това се отразява и на неговото поведение – и то става нервно и неспокойно. Ако държиш кучето си на по-свободна каишка, ще му покажеш, че всичко е наред и може да бъде спокойно.

Да не му позволяваш да изследва света около него

За кучето ти е много важно да изследва света около себе си чрез носа си. Ако не му позволяваш да души наоколо, докато го разхождаш, то се нервира, защото му отнемаш насладата от разходката.

Когато го принуждаваш да общува с животни и хора, които не харесва

Вероятно си мислиш, че по този начин ще направиш кучето си по-социално, но грешиш. Няма да постигнеш нищо добро, ако го принуждаваш да се изправи пред страховете си и да бъде около други кучета или хора, от които го е страх. Накрая опитите ти дори могат да завършат с ухапване.

Да бъдеш напрегнат

Кучетата са експерти в това да разчитат емоциите ни. Когато ти си напрегнат, кучето  също се чувства неспокойно. Ако искаш да го успокоиш, първо ти трябва да се успокоиш.

Скуката

Стопанин, който е твърде зает и не обръща внимание на домашния си любимец, е кошмарът на всяко куче. Затова се старай да прекарваш поне известно време в игри с кучето ти.

Силните аромати

Кучетата са от 10 хил. до 100 хил. пъти по-чувствителни към миризми спрямо хората. Затова домашните ни любимци не обичат да се сблъскват с твърде силни аромати. Ако планираш да правиш нещо, което ще подразни обонянието на кучето ти (като например готварски опити със силни подправки), направи му услуга и пристъпи към действие, когато то е на значително разстояние от теб.

Източник: pik.bg
Прегледайте още новини и статии от: Любопитно 
Етикети: кучета 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Никога не правете това с кучето си!". Също така можете да намерете статии за: кучета и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |