Незатегната капачка може да се окаже причина за самолетната катастрофа край Пловдив
Понеделник, 24 Септември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Незатегната капачка може да се окаже причина за самолетната катастрофа край Пловдив
Харесайте facebook страница ни

Незатегната капачка може да се окаже причина за самолетната катастрофа край Пловдив

Изтекло гориво от допълнителния резервоар е подпалило МИГ-29

Очаква се утре, 3 май, комисията по разследване на инцидента с изтребителя-прехващач МиГ-29, който се разби миналата седмица край Пловдив, да представи протокола си. Основната версия е, че самолетът е пламнал заради разлято гориво от окачения под тялото му допълнителен резервоар. Но как точно е станало това, предстои да се докаже.

Основната версия на комисията, разследваща инцидента, е, че при излитането пилотите са прибрали по-рано колесника, машината леко е пропаднала поради малката скорост, баката се е отъркала в пистата и се е разпрала. Този резервоар е изработен от дуралуминий и при стърженето в бетона не пуска искри, но изтичащото в голямо количество гориво се е възпламенило от горещите газове на соплото.

Авиатори обаче лансират и версията, че е възможно капачката на резервоара да не е била добре стегната преди полета, а от вибрациите при излитането да е паднала и от самолета да се е лиснал керосин, пише в. "Телеграф".

Засега е ясно само, че ако двамата летци не бяха катапултирали, са щели да загинат, сигурни са експерти. В момента пилотите – майор Илия Дойчинов и кап. Петър Методиев, все още са във ВМА.

Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: причини самозапали самолет самолетна катастрофа 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Незатегната капачка може да се окаже причина за самолетната катастрофа край Пловдив". Също така можете да намерете статии за: причини, самозапали, самолет, самолетна катастрофа и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |