Най-честите и големи лъжи, които си казваме, за да не чистим вкъщи
Събота, 20 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Най-честите и големи лъжи, които си казваме, за да не чистим вкъщи
Харесайте facebook страница ни

Най-честите и големи лъжи, които си казваме, за да не чистим вкъщи

Чистенето... един не особено приятен момент за някои домакини. Други пък, както е известно, обичат да разпускат с чистене, подреждане и организация на дома. 

На всеки обаче му се е случвало поне един път да го... мързи да чисти вкъщи, но все пак работата трябва да бъде свършена, защото иначе ще настъпи тотален хаос.

Вместо обаче да се мотивираме и да приключим с домашните задължения за около... два часа, някои от нас имат склонността да "претупват" чистенето, смятайки, че миенето на банята става автоматично с... къпането, а дълбоко почистване (с препарати) се прави един път месечно.

Оцетът е чудесен за чистене на всякакви повърхности, но не и за подови настилки от дърво.

"Не трябва да сменям чаршафите всяка седмица". Всъщност, ако погледнете леглото си с микроскоп... вероятно ще се отвратите. Когато спим, ние се потим. Д-р Адам Фокс - детски алерголог от Лондон, предупреждава, че нечистото спално бельо може да влоши редица здравословни проблеми.Наличието на акари може да предизвика астма, ринит или да изостри симптомите на екзема, пояснява още специалистът.

"Мога да изпера дрехите си със сапун". Не, не можете. Поне в днешно време не се препоръчва, защото дрехите са направени от различни материали, тъкани, които може да са деликатни - съответно има подходящи перилни препарати, които няма да развалят дрехите ви.

Гъбата ви за баня (както и тази за миене на съдове в кухнята) не трябва да се сменя често. Още едно схващане, което не е правилно. Гъбите са привлекателни за множество бактерии, ето защо е хубаво да ги сменяме на поне две седмици.

"Не е толкова голям проблем да нося обувките си вкъщи". Всъщност е. Не влизайте с обувките си вкъщи, още повече, ако имате малки деца или домашни любимци. В България този навик е по-скоро рядкост, но все пак има хора, които не се притесняват да се разхождат из дома си с външните си обувки.

"Няма да изчистя/сменя торбичката на прахосмукачката, докато не се напълни изцяло". В тази торбичка се трупа невероятно количество прах, както знаете. Освен това, колкото повече се трупа, толкова повече ще се затрудни самата прахосмукачка, когато искате да чистите с нея. Освен това миризмата, която се усеща, когато работи... не е особено приятна. Един път в месеца е напълно достатъчно, за да изпразните съдържанието от торбичката.

"Кухненската ми мивка е чиста, защото мия в нея чиниите с препарат". Грешно схващане. В кухненската мивка има изключително много микроби. Ето защо е добре да я миете поне един път седмично, но с качествен препарат за мивка или плотове.

Източник: blitz.bg
Прегледайте още новини и статии от: Любопитно 
Етикети: чистене лъжи мързел 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Най-честите и големи лъжи, които си казваме, за да не чистим вкъщи". Също така можете да намерете статии за: чистене, лъжи, мързел и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |