Международен ден на прегръдката
Неделя, 20 Май 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Международен ден на прегръдката
Харесайте facebook страница ни
Днес светът чества:

Международен ден на прегръдката

На този ден можете да прегърнете всеки, когото харесвате, когото не харесвате или просто тези, които се нуждаят от прегръдка

Днес, 21 януари, в цял свят се отбелязва Международния ден на прегръдката. По традиция празникът се отбелязва чрез приятелски прегръдки дори и с непознати хора.

Международният ден на прегръдката се е зародил през 70-те години на миналия век в САЩ. Няма никакви данни, как е станало това. Обявен е за празник през 1986 г.
International Hug Day празнува в десетки страни, сред които Съединените Американски Щати, Канада, Англия, Австралия, Германия и др., а вече и у нас.

Началото му е поставено в студентските среди на западноевропейската младеж, но защо се празнува точно на 21 януари никой не може да каже. На този ден момчета и момичета се прегръщат, без да влагат някаква интимност. Смята се, че по време на приятелското прегръщане хората обменят душевна топлота.

На този ден можете да прегърнете всеки, когото харесвате, когото не харесвате или просто тези, които се нуждаят от прегръдка. А в замяна и те ще ви прегърнат.
Прегръдките могат да кажат много, дори когато ние не можем. Смята се, че по време на приятелското прегръщане хората обменят душевна топлота.

Психолозите изтъкват, че хората, които обичат да се прегръщат, искат да усетят чувството на безопасност, комфорт и обич, а стремежът да се докоснеш до друг човек те тълкуват като проява на доверие.

Автор: Славелита Велчева
Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: Свят 
Етикети: международен ден обич празник прегръдка топлина 


  Още статии по темата


  Коментари

Вики 21.01.2011 10:32:26

Пръгръщам всички сладурковци и всички сладурани от Пловдив Kiss  Wink

ПЛАМО 2002 21.01.2011 11:21:38

SmileПрегръдка с усмивка:Smile!

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Международен ден на прегръдката". Също така можете да намерете статии за: международен ден, обич, празник, прегръдка, топлина и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |