Крият под земята контейнерите на Понеделник пазара
Петък, 19 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Крият под земята контейнерите на Понеделник пазара
Харесайте facebook страница ни

Крият под земята контейнерите на Понеделник пазара

Единадесет подземни контейнера ще придадат европейски вид на зоната около Понеделник пазара и ДКЦ-I, където сега с пълна пара върви ремонт. Първите съдове вече са монтирани на ул. „Отец Паисий” и „Патриарх Евтимий” и в общинското предприятие „Чистота” считат, че експериментът е успешен. Осемте казана, от които се виждат само семпли кошове без грам мирис, струват малко под 80 000 лева.

Новата порция невиждани досега в Пловдив контейнери тепърва ще се поръчват. Шефът на „Чистота” Иван Стоянов се въздържа да посочи стойността им, но обясни, че подземните казани ще бъдат поставени до пазара, поликлиниката, Професионалната гимназия по битова техника и на ул. „Патриарх Евтимий”. Това ще стане след приключването на реконструкцията на цялата зона.

Междувременно граждани, които живеят и работят на ул. „Раковски”, се оплакаха, че няма къде да изхвърлят боклука. Малката уличка се намира до Католическата църква и върви покрай източната страна на ДКЦ-I. „Казанът изчезна и сме принудени да носим чувалите чак на ъгъла на бул. „Цар Борис III Обединител” и ул. „Патриарх Евтимий” до Тунела”, разказа Нешка Стойчева. Затруднени са и в заведението, където се налага по-често да се изнасят отпадъци.

„Контейнер тип „Бобър”, който стоеше на бул. „Кн. Мария Луиза” в близост с Католическата църква и ДКЦ-I, наистина е вдигнат, защото на това място вече има паркинг”, потвърди директорът на „Чистота”. Той обаче посочи, че в момента има шест големи контейнера до Понеделник пазара, което е съвсем близо до ул. „Раковски”. Казани има още на ул. „Патриарх Евтимий” в двата края - при пресечката с бул. „Цар Борис III Обединител” и с ул. „Митрополит Панарет”.

Чувалчета с боклук бяха складирани в петък направо на земята до новия паркинг и под сянка на едно от дърветата на ул. „Раковски”. Вероятно някои „чистофайници” ги е домързяло да търсят казани и са решили да си спестят обиколките.

Ул. „ Раковски” е с нова настилка от плочки и паваж. Нивото е равно, без тротоари и прилича на пешеходна зона. Автомобили ще влизат само с пропуск, като на входа на улицата откъм Понеделник пазара ще бъдат монтирани колчета с електронно устройство - каквито има на „Отец Паисий”.

Напредва и подмяната на настилката на ул. „Света гора” до гимназията. Тя ще е с асфалт и по-широки тротоари с нови плочки. „Света гора” ще бъде отворена към ул. „Иван Перпелиев” срещу градинката, за да има нова транспортна връзка от бул. „Кн. Мария Луиза” към Тунела-юг покрай Понеделник пазара.

Пред ДКЦ-I , на малкото площадче, с павета са наредени два паркинга за двадесетина коли. Трафикът в посока Тунела ще минава между тях. Реконструкцията е част от проекта, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж”.

Нов площад е изграден наполовина пред Райфайзенбанк, където доскоро имаше общински паркинг. Пешеходната зона ще обслужва и Голямата базилика, чийто строеж тепърва предстои.

Източник: marica.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: контейнери под земя монтират 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Крият под земята контейнерите на Понеделник пазара". Също така можете да намерете статии за: контейнери, под земя, монтират и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |