Консултират извънредно в пенсионното на 29 септември
Петък, 19 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Консултират извънредно в пенсионното на 29 септември
Харесайте facebook страница ни

Консултират извънредно в пенсионното на 29 септември

Всички експерти от пенсионния отдел в Териториалното поделение на НОИ в Пловдив ще работят извънредно в съботния ден на 29 септември, за да консултират граждани по всякакви въпроси, свързани с пенсионирането. Това е нашият жест по повод Деня на възрастните хора, който се отбелязва на 1 октомври, съобщи директорката Розалия Джинева.

Експертите ще оказват помощ и при предстоящо пенсиониране, и при отпуснати вече пенсии, ще решават и възникнали конкретни казуси.

Много често хората се сблъскват с различни проблеми при подготовката на документите. Някои не са оформени, други не са пълни, особено за стаж преди 1997 г., каза Джинева. На място в деня за консултации всеки ще може да получи подробни обяснения. Екипът няма да работи нищо друго в съботния ден и ще има възможност да се обърне внимание на всеки в спокойна атмосфера, увери Джинева. Улеснение е и за работещите, които са ангажирани през седмицата и не могат да отделят време да отскочат до Пенсионното.

За да не се получи струпване на хора и да не се трошат нерви, от ТП на НОИ призоваха желаещите да се запишат предварително на телефон 032/ 608 601 или по мейла на адрес: plovdiv@nssi.bg. По този начин могат да уговорят час за среща с експертите. Те ще са на разположение от 9 до 14 часа в съботния ден. Тогава гражданите ще могат да получат бързо и лесно и ПИК код, който дава достъп до електронните услуги на ведомството. Това позволява включително да се изчисли прогнозна пенсия, като се въведат различни параметри.

Източник: marica.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: пенсионно консултации празник 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Консултират извънредно в пенсионното на 29 септември". Също така можете да намерете статии за: пенсионно, консултации, празник и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |