КАТ започва акция за контрол на скоростта
Четвъртък, 19 Април 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » КАТ започва акция за контрол на скоростта
Харесайте facebook страница ни

КАТ започва акция за контрол на скоростта

„Пътна полиция“ провежда специализирана полицейска операция за контрол на скоростта. Тя започна в 6.00 часа на 19 април и ще продължи до 6.00 часа на 20 април. Операцията носи името „24 часа контрол на скоростта“. Целта е намаляване на пътните произшествия, предизвикани от бързото шофиране. В рамките на акцията екипите на „Пътна полиция“ ще са разположени в населените места, главните пътища, магистралите и третокласните шосета и ще следят основно за скоростта. Акцията е част от европейска инициатива.

„Скоростта, както в България, така и в другите държави от Европейския съюз, е основната причина за възникване на тежките произшествия с най-голям брой загинали и ранени. Затова и ние се включваме в тази инициатива. Всички налични мобилни и стационарни камери ще бъдат ангажирани за контрол на скоростта, така че ще се следи за спазване на максимално допустимата скорост по пътищата и ще се налагат санкции на нарушителите“, поясни началникът на „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски.  

Подобна операция се провежда за трета поредна година, припомни старши инспектор Росен Рапчев. По думите му в деня, в който се осъществява толкова мащабен контрол на скоростта, шофьорите се движат по-внимателно, което допринася за рязкото намаляване на пътните инциденти.

Подобна операция се провежда в Европа от 2013 година. Миналата година в нея се включиха 12 906 пътни полицаи от 22 страни на Европейския съюз, които провериха 2 463 622 возила. Общо за целия ЕС е установено, че 4,97% от водачите на моторни превозни средства са шофирали с по-висока от разрешената скорост.

Източник: дарик
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: кат започване акция скорост 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "КАТ започва акция за контрол на скоростта". Също така можете да намерете статии за: кат, започване, акция, скорост и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |