Камери следят и контролират автомобилите в Пловдив
Събота, 20 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Камери следят и контролират автомобилите в Пловдив
Харесайте facebook страница ни

Камери следят и контролират автомобилите в Пловдив

Стартира системата за видеонаблюдение и контрол на входно-изходните точки на територията на Пловдив.

Системата позволява да се идентифицират автомобили, характеризира се с висок процент на разпознаваемост както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. Освен на български регистрационни номера, тя реагира и на номера на други държави.

Получената информация ще се ползва изцяло от полицейските служители в работата им по превенция на престъпността. Проектът е финансиран и осъществен с обществена поръчка на стойност 320 хиляди лева от Община Пловдив.

В центъра за видеонаблюдение, ситуиран в сградата на областната дирекция на МВР, на ул. "Волга" № 70, ще се приема сигналът от изградената система за видеоконтрол на 11-те входно-изходни точки на Пловдив. Постоянният мониторинг ще се осъществява от служители на сектор "Оперативна дежурна част и видеонаблюдение" към областната дирекция на МВР.

На официалното събитие присъстваха главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директорът на ГД "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски, директорът на пловдивската полиция, старши комисар Атанас Илков, кметът на Пловдив, инж. Иван Тотев, заместниците му Георги Маринов и Златин Велев, областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров и представители на фирмата изпълнител.

 

Източник: news.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: Пловдив видеонаблюдение контрол 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Камери следят и контролират автомобилите в Пловдив". Също така можете да намерете статии за: Пловдив, видеонаблюдение, контрол и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |