Какво ще бъде времето през месец август
  Начало » Новини » Какво ще бъде времето през месец август
Харесайте facebook страница ни

Какво ще бъде времето през месец август

Температурата на въздуха може да достигне рекордни стойности, предупреждават метеоролозите

През август прогнозата на метеоролозите показва, че времето ще бъде доста по-благоприятно за почивка. За разлика от юли, когато имаше доста дъждовни дни, през август ни очакват много горещи дни и малко дъжд. Температурата на въздуха може да достигне рекордни стойности. За най-горещите зони на България - Сандански, Русе и Велико Търново, се очаква да бъдат измерени температури от порядъка на 42°С. Преваляванията ще да бъдат под средната норма за месеца. Най-голяма вероятност за краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевични бури и временно понижение на температурите, ще има през третото десетдневие на месец август.

През месец август средните сутрешни температури за страната ще бъдат около 22°С, а средните дневни температури - около 35°С. Като цяло за страната месечните валежи през август няма да достигнат средните си норми.

В планините времето през август ще бъде подходящо за туризъм, с възможност за кратки превалявания. По Черноморието температурите ще варират в границите от 28 до 31°С. Валежите там също ще бъдат изключение с по-голяма вероятност през третото десетдневие на месеца. Температурата на морската вода е трайно над 24-25°С, като в отделни дни достига до 26-28°С.

Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: България 
Етикети: време прогнози 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Какво ще бъде времето през месец август". Също така можете да намерете статии за: време, прогнози и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |