Излиза ли стадион "Пловдив" от фризера след 27 години
Понеделник, 24 Септември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Излиза ли стадион "Пловдив" от фризера след 27 години
Харесайте facebook страница ни

Излиза ли стадион "Пловдив" от фризера след 27 години

Стадион "Пловдив" се сдобива с шанс да бъде завършен, след като строителството му беше замразено преди 27 години. Общината го вади от "фризера", за да подготви техническото задание за проектиране.

Тази задача се възлага на автора на проекта за реконструкцията на стадиона арх. Валентин Маринов и предстои до няколко дни да подпишем договора, обясни зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги  Титюков. 

За изготвяне на заданието са осигурени 24 000 лева от градския бюджет. След това арх. Валентин Маринов ще проектира  завършването на стадион "Пловдив" до неговото въвеждане в експлоатация, тъй като държи авторските права.
В заданието ще бъдат включени всички строително-монтажни работи, за да се подпише акт 16, разказа вчера арх. Маринов. Конструкцията се нуждае от укрепване. Първите трибуни ще бъдат демонтирани, защото са сложени върху пясъчна основа.

Местата за зрители са 57 000, но вероятно ще бъдат намалени до под 50 000. Това е напълно достатъчно, за да имаме хубав стадион, коментира проектантът.
Арх. Маринов ще подготви три варианта на техническото задание. Първият ще отговаря на по-ниска категория - за местни и национални мачове.

Вторият ще третира провеждане на международни срещи, а третият - за шампионска лига, при който се изисква да се проектира и козирка върху 70 процента от зрителските места.  В общината ще решават кой от трите варианта да се избере след време за изпълнение и кой от тях е реален като финансова обезпеченост.

Лекоатлетическата писта не пречи за организирането на големи мачове. По света има много такива стадиони, като тези в Рим и Киев, на които се играят международни футболни срещи, твърди арх. Маринов.

Източник: marica.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: стадион Пловдив завършен 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Излиза ли стадион "Пловдив" от фризера след 27 години". Също така можете да намерете статии за: стадион, Пловдив, завършен и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |