Информират за вредите от активното и пасивно тютюнопушене
Неделя, 24 Юни 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Информират за вредите от активното и пасивно тютюнопушене
Харесайте facebook страница ни
Утре

Информират за вредите от активното и пасивно тютюнопушене

На площад „Ст. Стамболов" ще бъдат представени филми за вредата от тютюнопушенето

Под мотото „Животът обича непушачите!" на 8 май 2012 г. в Пловдив ще се проведе събитие, което има за цел да информира населението за вредите от активното и пасивно тютюнопушене. Събитието се организира от Министерство на здравеопазването, Община Пловдив, РЗИ-Пловдив и Медия Експерт Груп 2011.

Информационната среща е част от национална кампания, която ще се разгърне в 19 града на страната и ще има за цел да повиши информираността на целевите групи относно вредата от тютюнопушенето.

На площад „Ст. Стамболов" ще бъдат представени филми за вредата от тютюнопушенето в дома, на работното място, нуждата от въвеждането на пълна забрана на тютюнопушенто в закритите обществени и работни места и обществения транспорт, риска от пожари, както и възможностите за самостоятелно преодоляване на тютюневата зависимост.

Партньори на кампанията са Община Пловдив, Регионална здравна инспекция-Пловдив, браншови организации, НПО на национално и регионално ниво, национални и регионални медии, лидери на мнение, лекари, журналисти.

Смъртността, причинена от тютюнопушенето, има мащаба на пандемия. То е една от основните предотвратими причини за възникване на редица заболявания. Близо 13 милиона души в 27-те държави в Европейския съюз страдат от едно или няколко заболявания, свързани с тютюнопушенето. Ако съществуващата тенденция се запази, през 2030 г. 70% от смъртните случаи ще бъдат свързани с употребата на тютюн.

Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: Пловдив тютюнопушене убиец 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Информират за вредите от активното и пасивно тютюнопушене". Също така можете да намерете статии за: Пловдив, тютюнопушене, убиец и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |