Има ПЕТ златни правила за използването на климатиците! Научете ги и НИКОГА не ги нарушавайте, за да не съжалявате
  Начало » Новини » Има ПЕТ златни правила за използването на климатиците! Научете ги и НИКОГА не ги нарушавайте, за да не съжалявате
Харесайте facebook страница ни

Има ПЕТ златни правила за използването на климатиците! Научете ги и НИКОГА не ги нарушавайте, за да не съжалявате

С цел по-лесно да понесат високите температури, мнозина се възползват от предимствата на климатиците. Въпреки че те са от голяма помощ, ако същите не се използват правилно, те могат да навредят на човешкото здраве.

 

Целта на монтажа на климатици в помещенията е да се създадат приятни условия на живот и труд.
Но тяхното използване може да има негативни последици, които лесно могат да се избегнат, ако се придържате към основните правила. В противен случай, може да приключите при лекар с някои от симптомите, които се проявяват като хронично възпаление на синусите, силно главоболие или схванати мускулите.


Затова ви предлагаме няколко основни правила за използване на климатиците:


1. Разликата между външната и вътрешната температура не трябва да бъде прекалено голяма, т.е. не трябва да бъде по-голяма от 7 до 10 градуса. В противен случай организмът не може да се адаптира към промяната, когато излезе от стаята, затова се стига до шок, който влияе отрицателно върху здравето. Продължителното излагане на студ влияе и върху работата на метаболизма. Кръвообращението се забавя, така че затова и всички други дейности в мускулите, сухожилията и нерви протичат по-бавно.

2. Здравословните начини за пребиваване в една стая е първо тя да се разхлади, а след това да се изключи климатика. Също така, преди да се излагате на външната температура, първо позволете на организма няколко минути да свикне без климатик.
Обърнете специално внимание към най-младите, тъй като при тях климатизираните помещения могат да доведат до възпаление на ушите.

3. Поддържането и почистването на климатиците е от голямо значение. Филтърът през който излиза охладен въздух трябва да се почиства поне веднъж годишно, тъй като влажната и мръсна подложка е идеална за развитие на вредни микроорганизми, някои от които могат да предизвикат и възпаление на белите дробове. В сезона на използване на климатиците, препоръчително е да се дезинфекцират с подходящо средство.

4. Климатиците никога не трябва да духат директно във Вас. Също така, устройството трябва да бъде поставено там, където нищо няма да пречи на въздушния поток.

5. Обърнете внимание на това колко топлина влиза през прозорците през деня с цел икономично да харчите ток. Това е много важно, тъй като климатикът се "бори" с топлия въздух, така че работи по-силно и следователно харчи повече ток. В зависимост от силата на слънцето, отваряйте и затваряйте прозорците с цел по-малко топлина да влезе в стаята. С това ще улесните работата на климатика и ще удължите неговия срок на годност, като същевременно и ще спестите ток, а с това и пари.

 

Източник: blitz.bg
Прегледайте още новини и статии от: Любопитно 
Етикети: климатици значение използване 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Има ПЕТ златни правила за използването на климатиците! Научете ги и НИКОГА не ги нарушавайте, за да не съжалявате". Също така можете да намерете статии за: климатици, значение, използване и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |