Хиляди възрастни без обещаното увеличение на пенсиите, станала грешка
  Начало » Новини » Хиляди възрастни без обещаното увеличение на пенсиите, станала грешка
Харесайте facebook страница ни

Хиляди възрастни без обещаното увеличение на пенсиите, станала грешка

Хиляди пенсионери не са получили увеличение на пенсиите си от 2,4% от 1 юли, а по-ниска индексация. Причината е в новата формула за индексиране, която се прилага от тази година.

Това съобщи социалният министър Бисер Петков, цитиран от БНР. НОИ не е огласил публично проблема, затова Петков ще иска официална информация колко точно са ощетените.

"При преизчисляването на пенсиите, което за първи път става по новия механизъм, се е получило това, че пенсиите се връщат към датата на отпускане, съответно след това минават през всички индексации, актуализации. През 2008 година за определени пенсии има постановление, което им ограничава размера и е довело до там, че за определен брой пенсионери това увеличение не е 2.4%, а по-ниско", обясни министърът.

За решаването на проблема Петков предвижда в бюджета на общественото осигуряване да се въведе текст, който да не допуска процентът да бъде по-нисък, от този, определен в бюджета.

Източник: offnews.bg
Прегледайте още новини и статии от: България 
Етикети: пенсии грешка министър 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Хиляди възрастни без обещаното увеличение на пенсиите, станала грешка". Също така можете да намерете статии за: пенсии, грешка, министър и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |