Густо ми е Велков шокиран от своя оператор пироман (видео)
Неделя, 20 Май 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Густо ми е Велков шокиран от своя оператор пироман (видео)
Харесайте facebook страница ни

Густо ми е Велков шокиран от своя оператор пироман (видео)

Оставиха Алдин Сарай в ареста

Познатият като „Густо ми е, Велков" - Илиян Велков, е шокиран от вестта, че неговият оператор Алдин Сарай е съучастник в запалването на офиса на EVN.

Репортерът на ТV7 и предаването „Господари на ефира" сподели, че Георги Джит Сарай с нищо не е показвал подобна съпричнатост, докато е работил по репортажите за самите запалвания и при отразяването на протестите в Пловдив, съобщава Радио Пловдив.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка за Алдин Сарай - да бъде оставен в ареста, след като го обяви за съучастник в палежите на сгради на ЕВН. Той и студентът Николай Славчев имат обвинения за палежа на клиентския център на бул. “Шести септември” и за опит за палеж на КЕЦ на ул. “Павликенска” 13 срещу хотел “Тримонциум”. 

Николай бе освободен срещу 500 лева гаранция. Сарай има и трето обвинение за притежание на марихуана.

Припомняме, Сарай е задържан на 7 срещу 8 март вечерта близо до КЕЦ-а на “Павликенска”. На тел. 112 е получен сигнал, че три момчета са скрили бутилки близо до сградата, и на място се отзовали няколко полицейски патрула. Те са заловили намясто едното момче, а другите са успели да избягат, описа ситуацията директорът на ОДМВР Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

Вторият съучастник ­ Николай Славчев, е арестуван на полувремето на мача Ботев - Левски, като според полицията той е бил един от активните участници в мелето.

След ареста е претърсена квартирата на Алдин на ул. “Тракия” зад Младежкия дом, от която са иззети видеоматериал над 9 минути от първия палеж на 25 февруари, запалителни смеси, включително бутилки с коктейл Молотов и марихуана, която далеч надвишава дозата за лична употреба. От 9-те минути са използвани за монтажа на клипа само 1.24 минути, озвучени с музика. Тримата са се заснели преди акцията на 7 март как пият и пушат марихуана, преди да нападнат клиентския център. Тогава случаят е бил много опасен, тъй като са носили и коктейли "Молотов".

Ако при първия случай е било само зрелище с напоени парцали и залята фасада, при втория случай е щяло да има взрив, бе категоричен Чонов. Те са се подготвяли за престъпленията, като са гледали предварително как се правят запалителни смеси и се извършат палежи по света.

Със сигурност има поне още един съучастник, който е избягал и все още се издирва. Според полицията Алдин е намирал хора за акциите по подпалването. Операторът е обработвал и качвал клиповете, като е използвал специални сървъри за укриване на айпиадреси.

Сигналите за видеата пък са минавали през над 10 страни извън България. Местната полиция е търсила за съдействие колеги от службите от Русия и САЩ.

Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: ЕВН подпали 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Густо ми е Велков шокиран от своя оператор пироман (видео)". Също така можете да намерете статии за: ЕВН, подпали и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |