Градските рейсове пъплят с 5 км в час
  Начало » Новини » Градските рейсове пъплят с 5 км в час
Харесайте facebook страница ни

Градските рейсове пъплят с 5 км в час

Инфарктна ситуация  се възцари вчера в Пловдив, след като сутринта беше затворено и платното на бул. „Руски” между колелото на гарата и кръстовището с ул. „Любен Каравелов”. През целия ден на кръговото до Централна гара се точеха колони от автомобили. Автобусите пъплеха с пет километра в час, по-бавно и от пешеходците.

„Малко преди 9 часа сутринта 20 минути пътувах с рейс № 6  от ул. „Гладстон” до бул. „Шести септември”. Автобусът спираше на всеки три метра и шофьорът се изнерви, защото закъсня от графика. Ядосваха се и пътниците, нали всеки е тръгнал по задачи. Не ми се и мисли какво ще стане в Пловдив, когато на 15 септември децата тръгнат на училище”, коментира  Надя Никифорова, която всеки ден по няколко пъти се предвижва с градския транспорт.

„Ад е. Защо спаха през лятото, къде бяха, че не използваха месеците, когато в града има по-малко хора?”, разпалено попита  Радослав Прокопиев, шофьор с над 20 години зад волана.  Разказа, че сутринта е подкарал колата от „Хр. Смирненски” по Пещерско шосе, като е бързал за предварително уговорена среща.  До Гимназията по електротехника /бившия ТЕТ/ видял огромна опашка от коли. „Като стигнеш до жп прелеза, се оказваш в зверски капан - колони във всички посоки. Аха да поемеш по паважа на бул. „Копривщица”, но и там трафикът е блокиран от двете страни. На прелеза е тотален хаос. Никой не се съобразява дали има предимство, или не, всеки гледа да надцака другия, за да не чака. Едва  преминах. Ала в посока към кръстовището с бул. „Васил Априлов” видях такава колона, че краят не  се виждаше. Завих, както правеха и други шофьори по „Копривщица”  към бул. „Шести септември” и се изнесох най-после покрай Областната управа. Там, преди кръстовището с бул. „Васил Априлов”, половината платно също е разкопано”, описа уличния екшън Радослав Прокопиев.

Източното платно на бул. „Руски” е заградено с метални пана и обозначено със знаци, че преминаването е забранено. В ранния следобед зад загражденията офанзива не се забелязваше. На затвореното пътно платно нямаше нито един работник. Със строителни машини къртеха стария асфалт до пресечката с ул. "Любен Каравелов".  На колелото на гарата  премахваха бордюрите досами градинката, за да свързват водопровод. Колите, както и градският транспорт обикалят по бул. „Васил Априлов”, завиват на ул. „Любен Каравелов” и покрай хотел „Лайпциг” излизат на бул. „Руски” . Тапи имаше и на ул. „Гладстон”, при това - и в двете посоки.  

Освен бул. „Руски”, където в ранния следобед имаше две строителни машини,  са разкопани бул. „Васил Априлов”, отсечка от павираната част на ул. „Любен Каравелов”, Коматевско шосе, бул. „Шести септември”. Участъкът от бул. "Руски", дълъг не повече от 200 метра, ще е затворен до 31 декември. От Община Пловдив призоваха за повече търпение.

Източник: marica.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: ремонти автобуси пъплят 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Градските рейсове пъплят с 5 км в час". Също така можете да намерете статии за: ремонти, автобуси, пъплят и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |