Фейсбук разпознава самоубийците
Петък, 20 Април 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Фейсбук разпознава самоубийците
Харесайте facebook страница ни

Фейсбук разпознава самоубийците

Социалната мрежа Фейсбук забрани на своите разработчици да наблюдават огромното количество данни, които компанията генерира. В понеделник компанията обяви, че вече е предприела мерки и действия срещу разработчици, които създават инструменти за наблюдение на данните на потребителите на мрежата.

По-рано беше съобщено от Американския съюз за граждански свободи (ACLU), че Facebook и Instagram са предоставили потребителски данни на Geofeedia - компания, разработваща продукти за наблюдение - които след това се продават на органите на реда. След това съобщение обаче от Facebook са преустановили предоставянето на данни на Geoeedia. 

От социалната мрежа обявиха още, че са създали алгоритъм, който ще "изчислява" и намира хората, които са податливи към самоубийство, съобщи BBC. Според медията механизмът ще анализира постовете и коментарите и ще определя дали човекът се нуждае от помощ. 

Изкуствен интелект ще търси споменаването на болката и тъгата в постовете на потребителите, както и ще следи за въпроси в коментарите на приятели или фрази, като: "Добре ли си?" "Аз съм притеснен за теб", и други. Засега проектът е стартирал само в САЩ, но скоро ще бъде на линия и в други страни. От социалната мрежа обявиха също, че си сътрудничат с няколко организации за психично здраве и потребителите ще могат в реално време да се свързват със специалистите. Това ще става посредством добавяне на специална платформа. 

Източник: pik.bg
Прегледайте още новини и статии от: Любопитно 
Етикети: фейсбук разпознаване самоубийци 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Фейсбук разпознава самоубийците". Също така можете да намерете статии за: фейсбук, разпознаване, самоубийци и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |