Фестивалът "Пловдив мези" тръгва с чевермета и скари
Вторник, 22 Май 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Фестивалът "Пловдив мези" тръгва с чевермета и скари
Харесайте facebook страница ни

Фестивалът "Пловдив мези" тръгва с чевермета и скари

Километрични дървени маси, незапалени чевермета, мълчалива сцена и работници с цигара в ръка - така изглеждаше парк "Лаута" ден преди голямото избухване с фестивала на балканската скара "Пловдив мези".

Днес по празните маси, пред  зачервените от въглищата скари, зад пушките на стрелбището ще се занижат пловдивчани, изкушени от вкусната храна и обещанието за страхотна музикална програма с изпълненията на оркестър Канарите, Валя Балканска и Ивелина Колева.
Настроението в парк "Лаута" часове преди старта бе делово. Работниците посядаха върху тежките сандъци с инвентар и после забързано поемаха към поредната задача.

Едни вдигаха сцената, други опъваха рекламните транспаранти, а трети акуратно почистваха каручките, предвидени за чевермето. Част от стопаните на панаирните фургони вече работеха.

Из парка вече се носеше аромат на понички, палачинки и гофрети. Търговците ги рекламираха на английски, макар от надписите ставаше ясно, че ще се присладим с български вариант на прехвалените waffles, pancakes и donuts.
Пред специални футболни врати, украсени с ликовете на Роналдо и Меси, вече се редяха малчугани. На стрелбището се люшкаха плюшени играчки - хипопотами и други животни, а до тях Спондж Боб, за да не се объркат посетителите кога се случва панаирът.

До тях в специално корито плуваха жълти патета, които чакаха да бъдат уловени със специални въдици. Всички забавления в атракционните кътове вече се рекламираха и с цени - 5 лева за няколко опита да си спечелим нещо.
Работната атмосфера владееше парка, а единственото спокойно място бе зелената зона, където самотно стърчеше табела с надпис "Моля, не хвърляйте отпадъци! Обектът е почистен от доброволци”.

Дали молбата ще остане само  пожелание, ще разберем след 10 септември, когато камионите ще вдигнат панаирните сергии. Дотогава в парк "Лаута" ще е купон с хапване, много изненади и интересни състезания като турнири по табла, белот, футболен билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебапчета.

Източник: marica.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: фестивал Пловдив скари 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Фестивалът "Пловдив мези" тръгва с чевермета и скари". Също така можете да намерете статии за: фестивал, Пловдив, скари и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |