Ето как да разберете по ноктите имате ли здравословни проблеми и какви са те
Понеделник, 24 Септември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Ето как да разберете по ноктите имате ли здравословни проблеми и какви са те
Харесайте facebook страница ни

Ето как да разберете по ноктите имате ли здравословни проблеми и какви са те

Ноктите, както и другите части на тялото, могат да разкажат много за здравето на човека. Според експерти,с помощта на нокътната плочка лесно можете да идентифицирате редица проблеми и причината за тяхното формиране.

 Например, тя ще помогне да се установи дали имате проблеми с белите дробове, черния дроб, бъбреците, дали имате артрит, липса на витамини или минерали, физически стрес, недохранване, онкология и т.н.

При анемия и псориазис върху ноктите обикновено се образуват ями. Бледият цвят на ноктите сигнализира за намаляване на нивото на албумина в кръвта. С липсата на кислород в тялото, ноктите започват да придобиват синкав оттенък.

Ако човек има инфекциозен ендокардит, тогава кожата под ноктите започва да кърви. Също така, поради липсата на витамини, калций, белтъчини, ноктите стават крехки, а недостигът на желязо прави ноктите вдлъбнати. 

Също така, експертите предупреждават, че ако ноктите започват да се деформират, това може да е симптом на емфизем или други проблеми. Малките ями могат да бъдат доказателство не само за екзема, но и за артрит. А хоризонталните линии говорят за физически стрес. Те също често се появяват след химиотерапия.

 Учените предупреждават, че трябва да наблюдавате ноктите си, тъй като те могат да бъдат сред първите, които сигнализират за здравословни проблеми.

Източник: blitz.bg
Прегледайте още новини и статии от: Любопитно 
Етикети: нокти проблем здраве 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Ето как да разберете по ноктите имате ли здравословни проблеми и какви са те". Също така можете да намерете статии за: нокти, проблем, здраве и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |