Едва ли знаете какви зашеметяващи свойства има олиото от тиквено семе
Събота, 22 Септември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Едва ли знаете какви зашеметяващи свойства има олиото от тиквено семе
Харесайте facebook страница ни

Едва ли знаете какви зашеметяващи свойства има олиото от тиквено семе

Тиквата има уникални ползи за човешкия организъм. Най-вече маслото от тиквено семе, което може да използвате по всяко време, за да подобрите метаболизма и физиологичното си здраве. Снабден с триптофан, ненаситени мастни киселини и високо ниво на антиоксидантни вещества, това специфично масло осигурява невероятно положително въздействие за организма.

Благодарение на високото си съдържание на каротиноиди и мастноразтворими витамини маслото от тиквено семе отдавна се смята за съставка, подходяща за превенция на различни заболявания. Установена е и ефективността му за лечение на диабет, тревожност, проблеми с простатата и дори рак.

Намалява възпалителни процеси
Подмяната на наситени мазнини със здравословни ненаситени мазнини оказва дълбоко влияние върху възпаленията в тялото. Установено е, че използването на масло от тиквено семе в диетата на хора, страдащи от неалкохолен мастен черен дроб и атеросклероза (натрупване на плаки в стените на артериите), намалява ефекта на тези заболявания.

Повлиява добре онкологични заболявания
Тиквените семена намаляват риска от заболяване от рак на гърдата при жени след менопауза. Те могат да се използват и за предотвратяване и лечение при вече установено заболяване. Със своите антиоксидантни свойства това масло създава и филтър за радиация, предпазва или предотвратява и опасността от увреждане на тънките черва.

Полезно за здравето на простата
Може би най-добрата документирана полза на маслото от тиквено семе за здравето е голямата му ефективност при поддържането на здравето на простатата и защитата й срещу рак.
Подобрява психическото благосъстояние.
Маслото защитава мозъка и подобрява умственото състояние и паметта. Установено е, че съдържанието на триптофан ефективно повлиява лечението на тревожни разстройства и безсъние.

За здраво сърце
Маслото от тиквено семе има антихипертензивни и кардиопротективни ефекти, което означава, че може да предпазва и от сърдечно-съдови заболявания. Намалява и високото кръвно налягане при жени в менопауза.

При диабет
Маслото от тиквено семе е антихипергликемично и оказва благоприятно въздействие при хора с диабет.

Успокоява свръхактивност в пикочния мехур
Маслото е подходящо за ефективно лечение на пикочните пътища, по-специално на свръхактивен пикочен мехур (внезапните и неудържими позиви за уриниране). Благоприятства и поддържането на здрава отделителна система.

Източник: blitz.bg
Прегледайте още новини и статии от: Любопитно 
Етикети: семе тиквено олио 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Едва ли знаете какви зашеметяващи свойства има олиото от тиквено семе". Също така можете да намерете статии за: семе, тиквено, олио и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |