Джипита се стягат за протест заради левчето от пенсионерите
Събота, 22 Септември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Джипита се стягат за протест заради левчето от пенсионерите
Харесайте facebook страница ни

Джипита се стягат за протест заради левчето от пенсионерите

Личните лекари кроят планове за национален протест, ако негативното отношение на здравното министерство към тях продължи.

Това заяви д-р Александър Калайджиев, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив. Коментарът му бе по повод на поредното забавяне на парите на джипитата за обслужването на пенсионерите. Медиците все още не са получили разликата в потребителската такса за декември и януари.

Според нормативната база възрастните хора плащат за всяко посещение при личните си лекари по левче. Разликата до 2.90 се поема от държавата. Тя обаче редовно се бави от Министерството на здравеопазването.


"Проблемът, за който говорим, се влачи с годините и забавянията продължават. Това е показателно за отношението на Министерството на здравеопазването и Здравната каса към общопрактикуващите лекари. Провели сме толкова срещи с техни представители, но ако трябва да бъда честен, с една стена по-лесно ще се разберем, отколкото с тях и нито един наш проблем не намира решение. Положението в доболничната помощ се влошава и ако не се вземат мерки, ще се стигне до протести", категоричен бе д-р Александър Калайджиев.

Източник: marica.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: джипита протест добавки 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Джипита се стягат за протест заради левчето от пенсионерите". Също така можете да намерете статии за: джипита, протест, добавки и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |