Двудневни магнитни бури ни връхлитат на петък 13-и
  Начало » Новини » Двудневни магнитни бури ни връхлитат на петък 13-и
Харесайте facebook страница ни

Двудневни магнитни бури ни връхлитат на петък 13-и

На 13 октомври, петък ще започне магнитна буря, която ще продължи до 14 октомври, предаде ТАСС. Това бе оповестено на сайта на метеорологичния център "Фобос".

В близките дни до Земята ще стигне слънчев вятър, който ще стане причина за поредната магнитна буря на 13 и 14 октомври. При това на 11 и 12 октомври, както и на 15 октомври, ще има смущения в магнитосферата на Земята.

Експерти предупредиха, че магнитната буря може да доведе до нарушено функциониране на електронни устройства, в частност на комуникационни системи, и да увеличи риска от техногенни аварии.

Освен това тя може да предизвика дискомфорт у хората с повишена метеочувствителност.

Магнитни бури на Земята започнаха на 6 септември, когато нашата планета бе достигната от изхвърляния на слънчева плазма, последвали поредица слънчеви изригвания. Те започнаха на 4 септември. Първо бяха регистрирани 5 малки изригвания, последвани от две по-мощни на 6 септември. През нощта на 6 срещу 7 септември и на 7 септември имаше нови 4 изригвания, на 8 септември - други две, а на 10 септември - едно мощно изригване. 

Източник: dariknews.bg
Прегледайте още новини и статии от: Любопитно 
Етикети: магнитни бури връхлитат Земята 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Двудневни магнитни бури ни връхлитат на петък 13-и". Също така можете да намерете статии за: магнитни бури, връхлитат, Земята и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |