Доц. Калинов: Мистериозен тунел под България крие несметни богатства
Неделя, 18 Ноември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Доц. Калинов: Мистериозен тунел под България крие несметни богатства
Харесайте facebook страница ни

Доц. Калинов: Мистериозен тунел под България крие несметни богатства

Според пловдивчанина той е строен от траките и входът му се намира до Асеновата крепост

Таен подземен тунел прекосява цяла България и аз съм го посещавал, твърди доцент Ангел Калинов, който е шеф на катедрата по генетика към ВСИ в Пловдив.

По негови думи той е строен от траките, широк е 7 метра и входът му се намира до Асеновата крепост край Асеновград. Мистериозният тунел започва от подножието на Родопите, минава под Стара планина и стига до крепостта Арчар до река Дунав. Легенди разказват, че около скалния феномен Белинташ има множество подземни коридори. Според преданията на тези места траките са криели своите съкровища. Една от легендите разказва, че Александър Македонски е скрил златна колесница в пещерите край Равен камък и Момин камък.

Според една стара карта в подземията на Белинташ има 3 олтара и 6 входа към техните зали. Един от тунелите започва от „Червената стена" над Бачково и се свързва директно с Бачковския манастир.

Доцент Калинов смята, че недалеч от Белинташ са скрити съкровищата на Вълчан войвода и много други хайдути. Уловката, за да бъдат намерени, е, че хората трябва да преодолеят смъртоносните капани, които дебнат на всеки вход.

Подозира се, че пловдивските тепета също се свързват с таен тунел със село Марково. Преданията разказват, че в този тунел са скрити съкровищата от персийския поход на Александър Македонски. Гръцки източници смятат, че на това място е погребан чичото на Македонски.

Пловдивският доцент е открил, че под Младежкия хълм в град Пловдив има 7 прохода, които водят към гробницата на тракийски цар. Според Калинов седемте входа символизират седемте чакри на човешкото тяло. През това тепе преминава минерална вода, която идва от Родопите и влиза в царския дворец на Бунарджика. В този дворец е имало големи бани, а старите пловдивчани разказват, че около двореца е имало минерален извор, който е пресъхнал през 1928 г. Смята се, че дворецът на Бунарджика е построен от древните траки, но е модернизиран от Филип Македонски.

Доцент Калинов вярва, че Трихълмието на Пловдив крие много тайни и несметни съкровища. Хроники от 1925 г. разказват, че френска експедиция е влязла в мистериозен тунел под Стария град и повече не се е появила.

Източник: съновник
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: богатства несметни крие България тунел 


  Още статии по темата


  Коментари

*** 30.10.2013 17:08:56
Хайде да ги открием ама и доцента да е с нас !Който е съгласен да пише тук, ще поканим и Божидар Димитров за параван.
пълдин 30.10.2013 19:17:02
С нас,с нас,,,, ама да не му увиснат тонколоните от страх,,,, а иначе, може и да има нещо вярно,кой знае.Останалото е въпрос на пари и мащабно държавно и естествено общинско желание.
Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Доц. Калинов: Мистериозен тунел под България крие несметни богатства". Също така можете да намерете статии за: богатства, несметни, крие, България, тунел и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |