Дискутират националната програма за закрила на детето
Неделя, 20 Май 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Дискутират националната програма за закрила на детето
Харесайте facebook страница ни

Дискутират националната програма за закрила на детето

Комплексът за социални услуги за деца и семейства – Пловдив организира работна среща за обсъждане на Националната програма за закрила на детето за 2017 г. и нейната реализация. Инициативата се осъществява съвместно с Държавната агенция за закрила на детето. Поканени са представители на общини, доставчици на социални услуги, Областната дирекция на МВР и "Социално подпомагане". Домакин на срещата е Областна администрация.

За първи път Националната програма е изготвена с активното участие на всички въвлечени страни и е приета от Националния съвет за закрила на детето на 30.10.2016 – два  месеца преди началото на настоящата година. На 10.02.2017 г. програмата е приета и с решение на Министерски съвет.

Представянето на Националната програма за закрила на детето стартира на 7 февруари в София. Срещи за нейното обсъждане ще се проведат и в градовете Русе, Стара Загора, Варна, Враца, Бургас.
 
На днешната среща ще има представяне на програмата и коментар на основните цели, задачи и приоритети, включени в нея. Следва дискусия и уточняване на местни специфични особености и конкретни ангажименти на участниците по изпълнението й.
Не на последно място програмата си поставя за цел да обхване не само децата в риск, а деца от различни групи, като в нея са включени широк кръг превантивни дейности – здравето на децата, осмисляне на свободното време чрез спорт, култура и изкуство, както и развитие на различни форми на детско участие. 

 

Източник: дарик
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: дискусия национална програма закрила на детето 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Дискутират националната програма за закрила на детето". Също така можете да намерете статии за: дискусия, национална програма, закрила на детето и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |