Дете и родители биха учителка
Петък, 19 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Дете и родители биха учителка
Харесайте facebook страница ни

Дете и родители биха учителка

Полицаи и инспектори от Регионалното управление на образованието в Стара Загора разследват инцидент в основното училище "Отец Паисий" в село Калояновец, съобщи БНР. Възпитателката Весела Тодорова от училището твърди, че в сряда по обяд е блъскана и удряна от второкласник и неговия баща в класната стая пред свидетели. Директорът на учебното заведение и бащата отричат инцидента. След случая учителката Тодорова подаде заявление за напускане и е освободена по нейно желание.

Потърпевшата е възпитател на сборна група от първи и втори клас и има над 20 години трудов стажа в образованието. По разказа й, когато отива да вземе второкласниците от тяхната учителка и колежка, малкият Андрей е изключително нервен, защото предния ден тя не го е пуснала да пие вода. По нейните думи е възможно да не е чула детето и наистина в общия хор от гласове, то да е настоявало за това.

Когато отишли в класната стая, там пред децата нахлуват бащата и майката на ученика. Родителите започват словесни атаки, блъскане, удари към учителката от родителите и от второкласника.

"Бащата ме удари, започна да ме заплашва, че щял да ме убие, да ме обеси и да ме изгори. След това и ученикът ме удари", разказа преподавателят. Свидели на случката са учениците и служители на училището. Весела Тодорова разказва, че сигнал е подаден на спешния тел. 112 и в училището пристига полицай, който е снел показания.

Бащата на ученика е подал оплакване до директора на училището, в което Тодорова твърди, че я обвиняват в размахването на нож пред учениците. Жалбата ѝ е била прочетена от директора на учебното заведение Христо Белчев, но той е отказал да ѝ покаже текста.

Версията на директора Христо Белчев е съвсем различна. Той е срещнал на коридора плачещия второкласник Андрей, които не е успял да му обясни нищо, но в двора, пред вратата на училището, е имало словесен сблъсък между бащата на детето и възпитателката. Белчев категорично отрече в сградата да са влизали външни лица и не е бил свидетел на побой над неговата подчинена, нито е видял тя да удря детето. Нож не е открит у възпитателката.

Бащата на детето Антон Минков съобщи, че не е удрял Весела Тодорова, но не крие, че е бил афектиран и се е стигнало до размяна на реплики. "Не съм ударил никого. Просто ѝ казах, че няма право да бие детето ми, имахме малък спор с нея, но ще си го разрешим", твърди бащата пред медиите.

Началникът на РУО Татяна Димитрова, която заяви, че нейното ведомство също извършва проверка. На родителски срещи ще бъде обяснен случая. Ако следствените органи докажат нередности в училището, ще има предписания за тяхното отстраняване, заяви още Димитрова.

Източник: plovdiv24.bg
Прегледайте още новини и статии от: България 
Етикети: дете родители учителка 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Дете и родители биха учителка". Също така можете да намерете статии за: дете, родители, учителка и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |