Данъчни тръгнаха на Никулден по рибни магазини и ресторанти
Неделя, 18 Ноември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Данъчни тръгнаха на Никулден по рибни магазини и ресторанти
Харесайте facebook страница ни

Данъчни тръгнаха на Никулден по рибни магазини и ресторанти

Инспектори на (Националната агенция по приходите) НАП тръгнаха на засилени проверки на търговци на едро на риба, рибни магазини и ресторанти в София на Никулден. Данъчните ще следят за наличие на касови апарати, издаване на фискални бонове и реално отчитане на оборотите.

Националната агенция по приходите припомня, че при установяване на неиздаване на касова бележка, обектите на нарушителите могат да бъдат запечатани за срок до един месец.

Към екипите, които осъществяват проверките, се включват и публични изпълнители, които извършват принудително изземане на средствата от касите на фирми и търговски обекти с публични задължения, които не са погасени доброволно в срок.

Мерките са насочени към повече от 35 обекта, търгуващи с риба на територията на София, като до момента при извършените проверки в обекти за търговия на едро не са констатирани нередности.

Проверките на НАП по Никулден са тематични и се извършват всяка година. Според статистиката на НАП се наблюдава тенденция за намаляване на нарушенията и издадените актове. За същия период на 2016 г. НАП София е извършила над 30 проверки, като в резултат на тях са съставени 11 акта.

Инспекторите най-често констатират нарушения по неиздаване на касова бележка и разлика между парите в касата и тези, отчетени във фискалното устройство.

Активният контрол на НАП ще продължи и през предстоящите празници - около студентския празник данъчните служители ще проверяват за укрити обороти и нарушения в най-големите хотели, ресторанти и дискотеки в Боровец и Банско и на територията на областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград. Инспекторите на териториална дирекция София ще следят и за валидни трудови договори и осигуряване на реални заплати на работещите в обектите.

През коледните и новогодишните празници данъчните ще осъществяват физическо наблюдение и покупки на принципа на тайния клиент. Ще се засича и анализира информацията, която дистанционно се подава към приходното ведомство от фискалните устройства. В случаите на несъответствия ще се извършват допълнителни проверки, а при съмнения за умишлено укриване на обороти ще се правят и ревизии на юридически и физически лица.

Със старта на ски сезона ще се засили и контрола в курортите на територията на областта, в сътрудничество с органите на МВР. Ще се извършват скрити и явни наблюдения и инвентаризации за реално отчитане на оборотите.

От НАП София уточняват, че контролните действия по никакъв начин няма да попречат на празничната атмосфера. Мерките на Агенцията са част от цялостната стратегия на НАП за изсветляване в максимална степен на приходите и облагането им с реалните данъци и осигуровки и целят трайна промяна в поведението на бизнеса, а не толкова налагане на санкции.

Източник: news.bg
Прегледайте още новини и статии от: България 
Етикети: данъчни проверки никулден 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Данъчни тръгнаха на Никулден по рибни магазини и ресторанти". Също така можете да намерете статии за: данъчни, проверки, никулден и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |