Чрез виртуални аптеки източили от РЗОК-Пловдив над 1 млн.лв.
Събота, 20 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Чрез виртуални аптеки източили от РЗОК-Пловдив над 1 млн.лв.
Харесайте facebook страница ни

Чрез виртуални аптеки източили от РЗОК-Пловдив над 1 млн.лв.

Чрез виртуални аптеки са източени от РЗОК-Пловдив близо 1 100 000 лева. Болните не са ощетени, а са получавали лекарства от реални аптеки.

Чрез фалшиви документи, техните имена са дублирани и така виртуалните аптеки получат средства от касата за  предоставени медикаменти, обясни окръжният прокурор Румен Попов, на извънреден брифинг в Пловдив, съобщава 24 часа.

Схемата е била следната: "Деспотов и Манев са предоставяли на собственика на аптеките информация за тежко болни пациенти, предимно с хептатит C. Николай Александров е наел подставеното лице, за да регистрира три виртуални аптеки. На тях Касата е превеждала средства за медикаментите на въпросните пациенти, които са били дублирани", коментира прокурор Попов.

Припомняме, вчера в Пловдив са задържани шефа на дирекция в РЗОК Иван Деспотов и колегата му Влади Манев. Заедно с тях са задържани собственикът на верига аптеки Николай Александров и мъж, който е бил подставено лице в схемата.

Прокурор Галин Гавраилов обясни, че подставеното лице е подписвало всички документи. Той е теглел от банката парите, които здравната каса е превеждала за лекарствата на тежко болните пациенти и ги е предавал на собственика на реалните аптеки Николай Александров, който впоследствие ги е разпределял на участниците в схемата.

Александров е наемал за виртуалните аптеки магистри фармацевти, плащал им е заплати, без те да ходят на работа. Манев и Иван Деспотов са обвиняеми за получаване на подкуп от 50 хиляди лева от Николай Александров и за помагачество за документна измама.

 

Източник: news.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: аптеки схеми лекарства 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Чрез виртуални аптеки източили от РЗОК-Пловдив над 1 млн.лв.". Също така можете да намерете статии за: аптеки, схеми, лекарства и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |