Четири срещи ще се проведат по проект "Спри и се прегледай"
Неделя, 24 Юни 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Четири срещи ще се проведат по проект "Спри и се прегледай"
Харесайте facebook страница ни

Четири срещи ще се проведат по проект "Спри и се прегледай"

В събитията участие ще вземат и представители на организации на хора с увреждания

Централна Южна България е вторият от шест региона, заложени в предстоящите обиколки, срещи и хепънинги в изпълнение на проект „СПРИ и се прегледай“. 

Събитията ще бъдат реализирани в периода 19-22 август и ще обхванат 12 населени места – Карлово, Димитровград, Първомай, Хасково, Кърджали, Ардино, Смолян, Чепеларе, Асеновград, Пловдив, Пазарджик и Пещера. 

Целта на обиколките е да бъде достигнат възможно най-голям брой хора. Предвидените дейности са насочени към повишаване информираността на обществото по проект „СПРИ и се прегледай“, като основните компоненти ще бъдат разясняване на концепцията за провеждане на скринингови прегледи в България и значението на ранната диагностика на трите локализации по проекта – рак на маточната шийка и рак на гърдата при жените, и рак на дебелото и правото черво при мъжете и жените. 

Основното послание на кампанията е необходимостта от възпитаването на лична отговорност към собственото здраве. Серия от събития със забавен и състезателен характер ще позволи достигането на целевите групи по достъпен начин. Посредством личен контакт със специалисти в областта на скрининга и регионалните здравни инспекции, които координират проект „СПРИ и се прегледай“, всеки участник ще има възможността да получи отговор на индивидуалните си въпроси и притеснения. 

В събитията участие ще вземат и представители на организации на хора с увреждания, малцинствени групи и други хора в неравностойно положение. По този начин кампанията цели да предостави равен достъп до информацията по проекта и да мотивира всички групи, които потенциално подлежат на безплатни скринингови прегледи. 

Източник: radioplovdiv.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: среща спри и се прегледай Пловдив 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Четири срещи ще се проведат по проект "Спри и се прегледай"". Също така можете да намерете статии за: среща, спри и се прегледай, Пловдив и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |