Честита Първа пролет!
  Начало » Новини » Честита Първа пролет!
Харесайте facebook страница ни

Честита Първа пролет!

Астрономически, тя ще настъпи в 12:28

Усмихнете се! Слънцето вече не е просто зимно и "на заем", а съвсем на мястото си и във времето си. Защото днес настъпва астрономическата пролет. Това ще се случи точно в 12 часа и 28 минути, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Пролетта е един от четирите сезона в умерения пояс, заедно с лятото, есента и зимата. Астрономически тя започва с пролетното равноденствие, което е около 21 март в Северното полукълбо и около 23 септември в Южното полукълбо.

Пролетта завършва с лятното слънцестоене - около 21 юни в Северното полукълбо, както и около 21 декември в Южното полукълбо. Пролетните месеци в Северното полукълбо са март, април и май, а в Южното - септември, октомври и ноември. През пролетта дните започват да стават по-дълги от нощта, температурите се повишават, а природата се връща към активен живот.

Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: България 
Етикети: първа пролет 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Честита Първа пролет!". Също така можете да намерете статии за: първа пролет и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |