Чаша вино на ден може да ни убие
Неделя, 24 Юни 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Чаша вино на ден може да ни убие
Харесайте facebook страница ни

Чаша вино на ден може да ни убие

Австралийски учени предупредиха, че консумацията дори и само на една чаша вино на ден може да ни убие и че малките количества алкохол никак не са безвредни, както се твърдеше досега, пише в. "Дейли мейл".

Екипът на проф. Питър Кистлър от болницата "Алфред" в Мелбърн анализирал медицинските данни на 900 хиляди души. От тях проличало, че дори изпиването дневно на 140 милилитра вино с алкохолно съдържание 12 процента и на 340 милилитра бира с 5 процента алкохолно съдържание води до опасни последици за сърцето.

Поетите редовно дори и малки дози алкохол предизвикват тъй-наречената атриална фибрилация - сърдечен ритъм извън нормите. Това състояние касае около 1 милион британци и е присъщо за 7 процента от населението на Обединеното Кралство на възраст над 65 години.

Експертите от дълго време предупреждаваха, че злоупотребата с алкохол може да доведе до атриална фибрилация. Но сега австралийските учени доказаха, че и малки дози питиета, приемани редовно, могат да я предизвикат. Екипът на проф. Кистлър проследил метаданните в период от 12 години. Изводът е, че редовното пиене е много опасно, независимо от това за какви количества става дума.

Учените са на мнение ,че причина за това неблагоприятно въздействие на алкохола е способността му да променя електрическите сигнали, регулиращи свиването на сърдечния мускул. Алкохолът си въздейства и с автономната нервна система, която контролира честотата на пулса и на дишането.

Източник: pik.bg
Прегледайте още новини и статии от: Здраве 
Етикети: чаша вино убийство 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Чаша вино на ден може да ни убие". Също така можете да намерете статии за: чаша, вино, убийство и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |