Чакат 5000 протестиращи на 14 февруари в Пловдив! (видео)
Вторник, 22 Май 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Чакат 5000 протестиращи на 14 февруари в Пловдив! (видео)
Харесайте facebook страница ни

Чакат 5000 протестиращи на 14 февруари в Пловдив! (видео)

Елена Ваташка и Дучето поведоха футболните фенове на война с мюфтийството

„На 14 февруари пак ще сме в Пловдив, когато ще се гледа делото за джамията в Карлово. Тогава доведете и семействата си, за да сме пет пъти повече", призова близо 1000-та души пред съда Елена Ваташка, която заедно с Димитър Ангелов – Дучето се очертаха като водачи на днешните протести в Пловдив.

Преди делото Ваташка дръпна пламенна реч за националните каузи на България и абсурдните искания на мюфтийството. Тя предупреди, че ако съдът продължава да разглежда подобни искове, а мюфтийското ги предявява, протестите ще обхванат и тези две институции.

„Днес нямаше убийства, а само любов към България и гняв към несправедливостта. Ние не сме фенове, а група българи, които си пазим земята", заяви Дучето.

През целият ден обаче се чуваха обидни скандирания срещу турците и циганите в България, макар всички говорители да заявяваха, че не са срещу никой етнос, стига да се грижи и да обича родната си държава. След химна и възрожденските песни пък първи вой срещу ДПС надигна Дучето.

Полицията очевидно не беше подготвена за действията на протестиращите. В началото на протеста едва една редица полицаи пазеха съда, а след краткото бутане на „6 септември" и „Цар Борис III Обединител" към охранителна полиция се присъедини и жандармерията. Все пак през цялото време началниците на полицията призоваваха своите подчинени в никакъв случай да не използват сила срещу протестиращите.

На 14 февруари протестиращите ще се съберат пред фонтаните на Общината преди делото за „Куршум джамия". Очаква се те да се организират и за делата в Стара Загора и Кърджали, където също има искове на мюфтийството към имоти.

Автор: Благовест АНДОНОВ
Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: протест мюфтийство имоти елена ваташка дучето 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Чакат 5000 протестиращи на 14 февруари в Пловдив! (видео)". Също така можете да намерете статии за: протест, мюфтийство, имоти, елена ваташка, дучето и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |