bTV пуснаха платен видео сайт - Voyo
Четвъртък, 19 Април 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » bTV пуснаха платен видео сайт - Voyo
Харесайте facebook страница ни

bTV пуснаха платен видео сайт - Voyo

bTV Media Group вкара в действие своята най-нова услуга – Voyo.bg. Още преди година от телевизията проведоха обстойно проучване сред потребителите – дали и по колко биха плащали за ексклузивно онлайн съдържание.

Досега сериалите на bTV бяха достъпни безплатно в сайта www.btv.bg, с перфектно качество и минути след излъчването им в ефир. Същото се отнасяше и за хитови шоу програми като „България търси талант“.

Тази практика очевидно остава в миналото. Преди няколко седмици от сайта на bTV бяха изнесени новините – в новия проект bTVNews.bg (безплатен), а сега и видеото отлита във Voyo.bg (платен).

Разликата между досегашната безплатна възможност за гледане, предоставяна в сайта на bTV и платеното Voyo.bg е, че новият видео портал ще предлага епизоди от сериали и предавания още преди да са излъчени в ефир. Няма реклами в началото на клипа, а качеството е близо до HD.

Voyo.bg също така предлага редица от западните и турски продукции, излъчвани по bTV, които до момента не се предоставяха онлайн от медията. Voyo.bg предлага и услугата „pay per view“, която се заплаща отделно. Чрез нея зрителите могат да получат достъп до хитови филмови заглавия.

Плюсовете обаче свършват дотук. Едно е да можеш да видиш дадено предаване или сериал безплатно в сайта на bTV, друго е да трябва да платиш. Досега единствената „цена“, която потребителите на www.bTV.bg заплащаха, бяха няколко натрапчиво изскачащи по всякакъв агресивно-оригинален начин реклами.

Цените на Voyo.bg към момента са следните:

Абонамент – Цена в лв. с ДДС
1 месец - 8 лв.
3 месеца – 21 лв.
6 месеца – 38 лв.
12 месеца – 67 лв.

Сайтът предлага гратисен 3-дневен тестов период, получаван срещу една регистрация по имейл. Очевидно в началото чрез предоставянето на различни валидни имейл адреси зрителите ще могат ползват услугата в продължителен период от време.

Извън този бонус Voyo.bg предлага връщане на парите в 7-дневен срок, в случай, че не сте удовлетворени от услугата.

Във Фейсбук страницата на Voyo.bg екипът споделя следното, звучащо като оправдание: „Проектът VOYO е разработен в Словения, като се имплементира в още няколко държави, част от групата CME. В България стартира с малко закъснение. Във всички страни проектът се приема добре и буди интерес.“

По някакъв начин Voyo.bg изглежда като продукт, спуснат „отгоре“, несъобразен с българските реалности.

Българските реалности – въпреки че bTV.bg досега предоставяше всичките си продукции с идеално качество в официалния сайт, неофициални записи се разпространяват скорострелно през различни канали – YouTube, VBOX7, торент тракери.

Какво ли ще ни предложи близкото бъдеще? Дали bTV ще вложи цялата си медийна сила, за да елиминира врага, визираме изброените по-горе услуги? Дали в началото ще има сериозен отлив от сайта на bTV и всички ще си припомнят „доброто старо време“ – теглене на български сериали и предавания по торентите? Споделете мнение или изчакайте събитията.

Източник: slusham.com
Прегледайте още новини и статии от: LifeStyle   Коментари

Гост 24.03.2012 16:11:07
"Няма реклами в началото на клипа, а качеството е близо до HD." Това не е вярно, във voyo.bg качеството е по-ниско и от SD. За сравнение цифровите кабелни и сателитни оператори излъчват със SD качество btv с резолюция 768x576, а във voyo.bg се излъчват с резолюция 720x400. Няма и база за сравнение с HD ready - 1280x720 и Full HD 1920x1080.„Проектът VOYO е разработен в Словения, като се имплементира в още няколко държави, част от групата CME. В България стартира с малко закъснение. Във всички страни проектът се приема добре и буди интерес.“ Да така е, но в другите Държави стандарта на живот е на много по високо ниво. Хората взимат 10 пъти по големи възнаграждения. В другите Държави VOYO е много по евтин (около два долара). В другите Държави във VOYO клиповете са с HD ready качество, затова във всички страни проектът се приема добре и буди интерес.
васил василев 26.03.2012 20:46:00
ште бъде чудесно,
Гост 28.03.2012 01:12:21
В най-скоро време ще почнат да качват клиповете от voyo в интернет...
Отдавна са намерили цаката на RTMPE протокола, така че нищо ново под слънцето. Има елементарни програми със супер опростен интерфейс, които без проблем засичат клиповете от RTMP сървъра им(rtmp://vod.voyo.bg/voyobg...).
bTV за пореден път ще изперат малко парички, щото явно вече тотално нямат рекламодатели...
Но това е положението - големите винаги намират начин да оцелеят :(
минаващ тук-там 05.04.2012 21:26:02
Всъщност какво е това нещо voyo? Ами много просто това е платено гледане на онези филми дето се свалят от торент сайтовете безплатно.
koko 24.10.2012 21:25:04
15 минути въвеждах кода за потвърждение на регистрацията - не стана, това е във войо, в БиТиВи се регистрирах но като се логнах ми изкара някъв ерор на сайта два пъти. Сайтовете не струват, изгубиха ме като клиент.
Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "bTV пуснаха платен видео сайт - Voyo". Също така можете да намерете статии за: и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |