Бедствено положение в Плевен след градушката, десетки къщи са с отнесен покрив
Събота, 20 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Бедствено положение в Плевен след градушката, десетки къщи са с отнесен покрив
Харесайте facebook страница ни

Бедствено положение в Плевен след градушката, десетки къщи са с отнесен покрив

В Плевен продължава работата на общинския кризисен щаб, свикан след опустошителната буря и градушка, които нанесоха сериозни щети в града, пише БНР.

Значително са пострадали десетки къщи в близкото до Плевен село Гривица. Екипи ще продължат да разчистват улиците днес. Пострадал е един от служителите на панорамата.

„Има един пострадал охранител от панорамата "Плевенска епопея". Няма опасност за здравето и живота му, ще се възстанови напълно“, съобщи кметът Георг Спартански. Във Фейсбук той написа:

Кризисният щаб в Плевен бе свикан незабавно, минути след възникване на бедственото положение в Плевен и общината. Ще работи, докато е нужно. Всички възможни екипи на държавни, общински институции и фирми са на терен и работят за отстраняване на последиците от природното бедствие.
Най-важното - размина се без жертви, има само един пострадал от счупено стъкло с тежки порезни рани на ръката. Оказана му е незабавна медицинска помощ. Осигурено е нужното кръвопреливане. Ще се възстанови напълно. Благодаря на гражданите, които се включиха със собствени сили и средства! Ще се справим!!!"

Предстои да се направи оценка на щетите.

„Какви са сумите, които ще бъдат похарчени, все още е рано да прогнозираме. Ще се опитваме да се справяме“, каза Спартански.

В община Бяла Слатина е обявено бедствено положение заради щетите след ураганния вятър и падналата градушка. Изкоренени са десетки дървета, изпотрошени са покриви, има скъсани проводници и са отнесени много навеси. Бурята и едрата градушка нанесе щети и в други населени места в Белослатинско, както и в села в община Враца и Борован.

Източник: offnews.bg
Прегледайте още новини и статии от: България 
Етикети: положение бедствено градушка 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Бедствено положение в Плевен след градушката, десетки къщи са с отнесен покрив". Също така можете да намерете статии за: положение, бедствено, градушка и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |