БДЖ започва дело за законността на стачката
Неделя, 24 Юни 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » БДЖ започва дело за законността на стачката
Харесайте facebook страница ни
В Софийски градски съд

БДЖ започва дело за законността на стачката

И днес влаковете спряха, преговорите продължават в понеделник

Дело по жалбата на БДЖ - Пътнически превози ЕООД започва в Софийския градски съд за установяване на законността на стачката в железницата. Припомняме, протестът започна на 24 ноември. Стачката е продиктувана от обявените на 4 ноември от председателя на Съвета на директорите на холдинга "Български държавни железници" ЕАД Владимир Владимиров решения, според които билетите за пътническите и бързите влакове поскъпват с около девет процента от 1 януари 2012 г., за бизнес влаковете - с 15 на сто от 1 декември, а 150 влака - по различни линии, ще бъдат спрени от 1 декември, съобщава БТА.

Ръководството на БДЖ ще предложи също на 2000 души - служители в БДЖ, да напуснат работа, като им се изплатят по шест работни заплати. Според ръководството на БДЖ, ако тези съкращения не се извършат и железницата не излезе на печалба, няма да бъдат получени парите от еврофондовете в размер на 330 млн. евро за закупуване на подвижен състав през следващия програмен период.

Ефективната стачка в БДЖ продължава и в неделя. Влаковете няма да се движат в интервала от 8.00 до 16.00 ч. В понеделник синдикатите ще отидат на разговора с ръководството на дружеството.

Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: България 
Етикети: бдж стачка 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "БДЖ започва дело за законността на стачката". Също така можете да намерете статии за: бдж, стачка и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |