8 кандидати се борят за кметския стол на Варна
Неделя, 20 Май 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » 8 кандидати се борят за кметския стол на Варна
Харесайте facebook страница ни

8 кандидати се борят за кметския стол на Варна

Варненци ще избират градоначалник на 30 юни

Известни са вече осем кандидати за частични кметски избори на 30 юни във Варна. Сред тях е Иван Портних от ПП ГЕРБ.

Ден преди крайния срок - 30 май, са обявени още две партийни кандидатури. Едната е на ПП "Земеделски Народен съюз", която залага на Младен Станев. Преди 7 години той игра на търг за манастир, за да го спаси и върне на църквата. Другият, който влиза в играта, е Радостин Морфов, номинация на Българска социалдемократическа партия /БСДП/. Той е политолог и е автор на книгата "Политическата стратегия". На последните парламентарни избори беше на девето място в кандидатдепутатската листа на СДС, част от която коалиция беше БСДП, предаде Стандарт нюз.

Временният кмет на Варна доц. Христо Бозов е излъчен от инициативен комитет и подкрепен от БСП и „България на гражданите". ОИК Варна регистрира инициативен комитет за издигане кандидатурата на Веселин Марешки за независим кандидат за кмет на Варна.

Регистриран е и инициативният комитет за издигане на кандидатурата на Чавдар Трифонов. Той е бизнесмен и се явява като независим. Издигната е и кандидатурата и на бившия секретар на Община Варна Михаил Куликов, също независим. За кметското място във Варна ще се бори и управителят на сдружение с нестопанска цел "Шанс за хора с увреждания" Веселин Василев. Подписката вече е дадена за проверка.

Кандидатурите на Анелия Клисарова и Данаил Папазов, издигнати от инициативни комитети, вероятно ще бъдат оттеглени, тъй като и двамата бяха избрани за министри на образованието и транспорта в правителството на Пламен Орешарски.

Срокът за регистриране на партиите и инициативните комитети беше 25 май. 30 май пък е крайната дата за обявяване на имената на кандидатите за кмет на града. След изтичане на срока за подаване на заявления ще бъде теглен жребият за номера на всеки от кандидатите в интегралната бюлетина, уточни председателят на ОИК Кристиян Богоев.

Източник: SNews.bg
Прегледайте още новини и статии от: България 
Етикети: кандидат-кметове варна 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "8 кандидати се борят за кметския стол на Варна". Също така можете да намерете статии за: кандидат-кметове, варна и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |