64 000 четвъртокласници на „малка матура” по български и литература
Неделя, 20 Май 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » 64 000 четвъртокласници на „малка матура” по български и литература
Харесайте facebook страница ни

64 000 четвъртокласници на „малка матура” по български и литература

63 932 ученици от четвърти клас се явяват на национално външно оценяване (НВО) по български език и литература, съобщават от Министерство на образованието и науката. Изпитът започва в 10 ч. и ще се проведе в 1870 училища. Продължителността е един учебен час, а за децата със специални образователни потребности - два учебни часа.

След два дни - в петък, 12 май, четвъртокласниците ще се явят на втората "малка матура" - по математика. В понеделник (15 май 2017 г.) и във вторник (16 май 2017 г.) ще се проведат тестовете по "Човекът и природата" и "Човекът и обществото".

От просветното министерство уточняват, че "малките матури" имат за цел да измерят индивидуалните постижения на учениците по различните предмети. Резултатите ще помогнат също да се определи необходимостта от подкрепа и ще се осъществи мониторинг на образователния процес на различни равнища - училищно, регионално и национално.

Резултатите по всеки от предметите се измерват в точки и се вписват в удостоверението за завършен IV клас.

От министерството напомнят, че с точките от изпита по математика може да се кандидатства в профилираните гимназии с профил "Математически" и "Природни науки". Педагогическият съвет на конкретното училище определя тежестта на резултата при балообразуването.

Източник: news.bg
Прегледайте още новини и статии от: България 
Етикети: четвъртокласници матури български и литература 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "64 000 четвъртокласници на „малка матура” по български и литература". Също така можете да намерете статии за: четвъртокласници, матури, български и литература и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |