50 лева глоба за кашон до казана
Петък, 19 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » 50 лева глоба за кашон до казана
Харесайте facebook страница ни

50 лева глоба за кашон до казана

През последните три месеца в "Чистота" са реагирали на над 60 сигнала за нарушение на общинската наредба за управление на отпадъците, съобщи директорът на общинското предприятие Иван Стоянов. Съставени са 17 акта, издадени са 21 фиша за глоба от 10 до 50 лева и 12 констативни протокола с предписания.

„Най-честите нарушения са свързани с незаконното изхвърляне на строителни отпадъци, както и на смет извън съдовете за смесен битов отпадък. Санкции се налагат и за оставяне на кашони и други опаковки край цветните контейнери за разделно събиране“, коментира Иван Стоянов. Той напомни, че след решение на Общинския съвет от есента на миналата година и последвала кметска заповед над 50 служители на „Чистота“ вече имат право да санкционират за замърсяване на околната среда.

Тъй наречените цветни контейнери често се препълват и хората няма къде да изхвърлят кашони, хартия, опаковки и пластмаса, освен до съдовете, на земята. Такава гледка може да се види почти всеки ден на ул. "Братя Шкорпил" до "Оазис - 3" и в съседство на ул. "Димитър Талев" бл. 1100, до магазин "Била".

Освен това жълтите и зелените контейнери масово са с тесни отвори, в които много трудно може да се вкара кашон или по-голяма пластмаса. Старите цветни съдове бяха подменени с нови модели с аргумент, че така клошарите няма да вземат ценните вторични суровини. И това не е вярно, показва практиката. Скитниците ровят пак в съдовете за смет, изваждат "стоката" и я оставят на тротоара.

Източник: marica.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: кашон боклук глоба 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "50 лева глоба за кашон до казана". Също така можете да намерете статии за: кашон, боклук, глоба и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |