4 фактора, по които да избираме витамините, които да купим
Неделя, 18 Ноември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » 4 фактора, по които да избираме витамините, които да купим
Харесайте facebook страница ни

4 фактора, по които да избираме витамините, които да купим

Всеки, който се грижи за здравето си, знае, че приемането на витамини е чудесен начин да помогне на тялото ви да остане здраво и енергично. Самата дума "витамини" има латинския корен "vita", което означава "живот". Витамините не само са допълнение към ежедневната диета, но и са необходими за осигуряване на основните процеси на живот.

Симптоми на дефицит на витамин

Дефицитът на всеки от съществуващите витамини, разбира се, има своите симптоми. Съществуват обаче и общи признаци, които могат да показват, че тялото Ви се нуждае от витаминизация:

чести настинки
дълъг и сложен ход на болестите
кожни проблеми
нарушения на храносмилането
умора


Как да разберете какви витамини:

Купете витамините задължително от аптека: когато купувате витамини, уверете се, че техният производител е уважавана компания. Уверете се, че компанията, която произвежда витамини, използва само природни добавки в производството си. Посъветвайте се с вашия лекар, нека ви даде препоръка.

Проучете състава на витамини: не забравяйте да обърнете внимание на състава на витамините и дозировката им. Твърде високите дози, надвишаващи дневните дози, могат да причинят здравословни проблеми. Забележете, дали в състава на витамините има растителна смола и алгин растителни въглехидрати. Тези елементи не се препоръчват за жени, които се готвят да станат майки и кърмачки.

Прочетете инструкциите: към всяко лекарство и към витаминит е необходимо да се прочетат инструкциите за прием. Уверете се, че витамините, които сте избрали, са сертифицирани в Украйна и одобрени от Министерството на здравеопазването.

Хипоалергичен: уверете се, че избраното от Вас лекарство е хипоалергично.

Колко време мога да вземам витамини?

Да пиете витамини постоянно - не можете. Обикновено продължителността на приема на витамини варира от 3 седмици до няколко месеца в зависимост от тежестта на витаминния дефицит и назначаването им от лекар. По-продължително използване на витамини може да се препоръча на работници с тежки физически труд, спортисти, хора, работещи в опасни производства или хора, живеещи в трудни климатични условия.

Кога е най-добре да се пият витамини?

Най-добре е да приемате витамини сутрин и следобед, веднага след хранене или заедно с храната. Секрецията на стомашния сок, панкреатичните и чревните ензими, възникващи по време на храненето, улеснява асимилацията на лекарството. Преди да си легнете, приемането на витамини не е желателно.

Източник: blitz.bg
Прегледайте още новини и статии от: Любопитно 
Етикети: витамини фактори здраве 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "4 фактора, по които да избираме витамините, които да купим". Също така можете да намерете статии за: витамини, фактори, здраве и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |