300 лева гаранция за таткото, нашамарил чуждо дете
Събота, 20 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » 300 лева гаранция за таткото, нашамарил чуждо дете
Харесайте facebook страница ни

300 лева гаранция за таткото, нашамарил чуждо дете

Бащата, който удари няколко шамара на дете в училище „Димчо Дебелянов”, е на свобода срещу парична гаранция от 300 лв. 

На 2 февруари той ударил съученик на дъщеря си, с когото тя била в конфликт.  46-годишният Васко В. прекара 72 часа в ареста, преди да бъде освободен.
„Преценихме, че за целите на наказателното производство мярката  „парична гаранция” е достатъчна. Обвиняемият не е криминално проявен и няма данни, че се готви да се укрие или да извърши друго престъпление”, съобщи говорителят на Районна прокуратура - Пловдив, Атанас Илиев. Производството срещу нападателя е бързо и трябва да приключи в срок от 7 дни.

Мъжът влязъл в училището, под предлог че  иска да разговаря с директорката. Като изтъкнал тази причина, охраната го допуснала в сградата.  Вместо да предприеме разговор за конфликта с ръководството обаче, той влязъл в саморазправа с ученика. Шамаросал го и когато момчето паднало на земята, го сритал. Щом учителите се намесили, обвиняемият Васко започнал да се държи агресивно и да отправя обидни реплики и заплахи. Удареният ученик е бил прегледан и не са констатирани травматични увреждания.

При подобен инцидент в същото училище преди години учителка бе на ръба да напусне не само школото, но професията въобще. Тогава тя разказа, че в "Столипиново" деца и родители често избират саморазправата като начин за решаване на възникнали проблеми. Действа се първосигнално, а после конфликтите излизат извън училище и се пренасят в махалата, нерядко със сблъсъци между двете спорещи фамилии.
При последния случай инцидентът е станал в последния учебен ден преди междусрочната ваканция, която се сля и с грипна. Отсъствието на учениците през тази седмица е попречило да се изясни докрай случаят и да се предприемат конкретни мерки. Директорката Цветанка Крекманска отказва коментар.

Източник: marica.bg
Прегледайте още новини и статии от: Пловдив 
Етикети: гаранция татко дете 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "300 лева гаранция за таткото, нашамарил чуждо дете". Също така можете да намерете статии за: гаранция, татко, дете и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |