22 невероятни идеи със свежи цветя (снимки)
Неделя, 24 Юни 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » 22 невероятни идеи със свежи цветя (снимки)
Харесайте facebook страница ни

22 невероятни идеи със свежи цветя (снимки)

Свежите цветя в дома са радост за очите. Отдавна мина времето, когато единственото им място беше в стандартна ваза, поставена по средата на масата.

Днес интериорните дизайнери и специалистите по флористика предлагат ефектни и разнообразни идеи, способни буквално да преобразят помещението и да предизвикат истински възторг.

Предлагаме на Вашето внимание 22 оригинални начина за цветна свежест у дома:

♥ В стъклени съдове, пълни с вода


Плуващите във вода цветя са наистина красива гледка. Показаната по-долу идея е изключително подходяща за пролетта, тъй като включва и нежно разцъфнали клонки. Ако сте решили да украсите по този начин кътче от дома си или масата, то спазвайте правилото всички потопени растения да са в един цвят.

Недостатъкът на тази идея е, че цветята не издържат повече от няколко часа, но пък ефектът е уникален.


♥ В бурканчета


Не бързайте да изхвърляте използваните стъклени бурканчета или шишенца. Те могат да се превърнат в идеални вазички. За предпочитане са малките размери, в които да поставите по два-три стръка цветя или 1-2 клончета. Подредете бурканчетата или бутилките по Ваш вкус и ги пристегнете със сатенена панделка в преобладаващия цвят на растенията, които сте избрали.


♥ Във фруктиери и купи за дребни сладки


Тези съдове могат да придобият нова функция. Ако са от стъкло или порцелан, можете да ги напълните с вода и да сложите цветята директно в тях, а ако са ажурни, поставете на дъното им подходящ прозрачен съд, в който да потопите растенията.

Вариантът е прекрасен за страничните масички или бюфети.


♥ В стари крушки


Супер ефектна идея! Пазете старите, изгорели крушки. Достатъчно е да ги 'изпразните' от съдържанието им (внимавайте като го правите или най-добре помолете някой мъж да Ви свърши тази работа) и да пробиете в ламаринената част две дупки с шило, в които прокарайте тел, месина или здрав конец. Напълнете крушките до половината с вода, сложете красив стрък цвете и ги закачете някъде по Ваше усмотрение.


♥ Съдове, 'облечени' с плат


Старите покривки и пердета могат да Ви свършат чудесна работа за тази цел. С тяхна помощ можете да превърнете в ефектна ваза или саксия всяка грозна кофа или кутия.


♥ В хартиена торбичка


Торбичката може да е както едноцветна, шарена, лъскава, така и от обикновена амбалажна хартия. Сложете в нея буркан с вода, и я пристегнете с подходяща панделка или връв. Потопете избраните от Вас цветя. Воала!


♥ В малки свещници


Ниските свещници не са предназначени само за свещи. Те могат да се превърнат в кокетни малки вазички, в които да сложите кичесто цвете.


♥ В плетен кош или кошница


В него можете да сложите както споменатите бурканчета и бутилки, така и други прозрачен съд, в който да поставите цветята си.


♥ Вдъхновение от природата


Ще са Ви нужни няколко клонки, които да отрежете на малки клончета с еднакъв размер. Обрамчете с тях ниско бурканче (можете да използвате и лепило) и ги превържете с конопено въже в горната и долната част.


♥ В ниска стъклена купа


В нея можете да сложите декоративни камъчета, кристални топчета, свежа зеленина и красиви цветове. Имайте предвид, че тази идея изисква допълнение, защото единичният съд, декориран по този начин изглежда не на място.

В ролята на добавки можете да използвате купички или други съдинки, в които да сложите елементи от предметите, с които е пълна голямата купа.


♥ С шипки


Плодовете на шипките могат да се превърнат в чудесен помощник при украсяването на прозрачната стъклена ваза. Достатъчно е да я напълните с тях.


♥ В портокал/лимон/грейпфрут


Издълбайте вътрешността на цитрусовия плод и го запълнете с пръст или вода. Сложете малки цветя.


♥ С цитруси


Още една идея за прозрачните стъклени съдове. Нарежете на 'филийки' лайм, лимон или портокал и ги потопете в пълната с вода ваза. Преимуществата на този тип декорация: цветята издържат по-дълго.


♥ В чаши за уиски


Чудесно приложение на чашите за уиски. Напълнете ги с боб, леща или малки речни камъчета, налейте вода и поставете избраните от Вас цветя.


♥ В чаши за шампанско или широки коктейлни чаши


За да изглеждат красиво, се подбират поне две еднакви по цвят растения, едното от които задължително трябва да е в по-нисък съд.


♥ В прозрачни захарници♥ Декорация с копчета


Можете да напълните прозрачен стъклен съд с копчета или други малки интересни пластмасови орнаменти. Налейте вода и потопете избраните от Вас цветя. Съобразете се краските на декоративните елементи и растенията да бъдат хармонични.


♥ С царевица


Напълнете прозрачен съд със зърна царевица и поставете жълти цветя. Ако пък имате желание, можете да боядисате зърната в желан от вас цвят (използвайте водонеразтворима боя).


♥ Семпло и красиво


Стъклена ваза, пристегната с копринена панделка.


♥ С мъниста


В големите магазини за копчета и шивашки материали можете да намерите дълги нанизи мъниста или различни по големина пластмасови топчета и изкуствени перли. За обрамчването на ниско бурканче, ще Ви трябват около 2 м.


♥ С разноцветни сламки


Идеята е сходна с тази за клонките. Подберете различни по цвят сламки и обрамчете с тях висока чаша. Можете да ги прегънете в горния край или да ги оставите прави. Пристегнете с панделка.


♥ В порцеланова кана


Порцелановите кани могат да намерят и друго предназначение, освен стандартното си (а и нека си признаем, че в повечето случаи стоят из шкафовете, без да ги ползваме). Така поне ще бъдат полезни и красиви.

Източник: belladonna-bg.com
Прегледайте още новини и статии от: Калейдоскоп 
Етикети: идеи цветя 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "22 невероятни идеи със свежи цветя (снимки)". Също така можете да намерете статии за: идеи, цветя и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |