1000 лева глоба за палене на огън в гората
  Начало » Новини » 1000 лева глоба за палене на огън в гората
Харесайте facebook страница ни

1000 лева глоба за палене на огън в гората

Мнозина търсят спасение от жегите в планината. Там трябва обаче да се спазват определени правила, за да не се наруши екосистемата и да не се предизвикат инциденти.
 
Най-голяма опасност в горещото време са пожарите. За щастие тази година не е имало пожари в полските и горските масиви около Пловдив. В страната обаче са регистрирани 277 пожара, които са засегнали почти 18 хиляди декара площ, като нанесените щети са за над 500 000 лева.
 
Основната причина е човешката небрежност. Забранено е да се пали огън на открито на по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Нарушителите физически лица ще бъдат глобявани с до 500 лева и ще им се налага имуществена санкция до 1000 лева. Глобите за юридически лица са двойно по-големи. Ако се установи и се докаже, че пожарът е умишлен, пироманът се дава на съд и може да лежи в затвора до 10 години. Категорично е забранено също така палене на стърнища, суха трева, слама.
Източник: plovdiv24.bg
Прегледайте още новини и статии от: България 
Етикети: огън гора палене 


  Още статии по темата


  Коментари

Добави нов коментар
ВниманиеЩе бъдат допуснати само мнения свързани с конкретната статия!
Не се толерират мнения съдържащи обидно или нецензурно съдържание, както и написани само с главни букви.
Благодарим Ви че пишете на български!
Потвърждение
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "1000 лева глоба за палене на огън в гората". Също така можете да намерете статии за: огън, гора, палене и други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |