Празник на розата 2012 г. - фотогалерия
Петък, 19 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Фотогалерия » Празник на розата 2012 г.

   Празник на розата 2012 г.

Празник на розата 2012 г.
Празничният ден в Карлово започна с ритуал “Розобер” в градините на квартал Сушица. Гостите на града, сред които имаше японци и холандци, се потопиха в атмосферата на фолклорните изпълнения на самодейни състави от Община Карлово – гайдарите от Калофер, кукерските колективи от с. Домлян, с. Дъбене, кв. Сушица.

Царицата на розата - ученичката от девети клас от СОУ "Васил Левски" в Карлово Миляна Танчева, отправи своите приветствени слова към гостите на града и ги покани на празничната програма. Победителката получи статуетка - "Златна роза" и 1000 лв.

Около 10:25 тръгна шествието на Царицата на розата по ул. „Ген. Гурко", предвождано от гайдарите на Карловер. След това беше даден старт на фолклорна програма с участието на ансамбъл „Тракия" и танцов състав „Розова долина".

Празненствата за деня продължиха в Историческия музей. Там беше пресъздадена старата технология за розоварене и дегустация на ликьор от рози, сладко от рози, имаше демонстрация на стари занаяти - брюкселска дантела, тъкачи...

Целият град миришеше на роза... от ранни зори коли чистиха улиците и пръскаха с розова вода.

  Снимки

Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тук можете да намерете снимки за Празник на розата 2012 г..

Шаблон: Rockettheme |