1 година Тотев – копане, асфалт и ленти - фотогалерия
Петък, 19 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Фотогалерия » 1 година Тотев – копане, асфалт и ленти

   1 година Тотев – копане, асфалт и ленти

1 година Тотев – копане, асфалт и ленти
Добрина Лазарова, Благовест Андонов

Неусетно мина и първата година от управлението на Иван Тотев и ГЕРБ в Пловдив. Градът като че ли е същият, но малко по-различен. Лопати, кирки, багери и затворени улици се виждат на всеки ъгъл из пловдивските квартали. Ако не се асфалтират булеварди, то изброената техника е в действие за търсене на съкровища, заровени в дълбините на града.

11 милиона лева се пръснаха за асфалт по пловдивските булеварди. Но докато хората почнат да им се радват, ще си скъсат нервите от тапите, които се образуват в града.

„Свикайте с ремонтите по улици, следващите три години ще е така", „успокои" пловдивчани градоначалникът. Нарамил чук и кирка, кметът минава през всяка улица, преди да започнат работите по нея, а след това тържествено прерязва лентата. Разбира се, не пропуска да хапне и питка, за която не отрича, че му е любима.

А Централната градска част е фикция на Тотев и неговите помощници. Освен културното ни богатство кметът се замисли и за цветовете на Главната. Бяло и пясъчно заляха главната улица от лятото, а кметът, за да е в тон с цветовете, носеше същата разцветка костюми.

Археологическите разкопки също са любими на пловдивския градоначалник. Възстановката на Западните пропилеи и превръщането на Одеона и Форума в най-големия исторически паметник в България е блян на едногодишния кмет.

Вниманието, което показва кметът към миналото и бъдещето на града, радва пловдивчани. Тотев е мечтател и визионер. Той е от хората, които имат ясна картина как трябва да изглежда градът, надяваме се, че знае и как да го направи. Културно-историческото наследство на най-стария жив град в Европа е уникално и безспорно трябва да бъде развивано. Тотев е първият кмет от най-новата ни история, който си позволи да проведе археологически разкопки.

Дали Пловдив е по-добър град през последната година - безспорно е. Но работата тепърва предстои.

  Снимки

Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тук можете да намерете снимки за 1 година Тотев – копане, асфалт и ленти.

Шаблон: Rockettheme |