Новини
Петък, 19 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Фотогалерия

   „Етно-еко фестивал Пловдив 2010” - ден последен

„Етно-еко фестивал Пловдив 2010” - ден последен
„Чародейци” очароваха пловдивчани снощи на Джумаята. Заедно с другия фолклорен танцов клуб „Калина” те подариха на събралите се на площада много настроение и усмивки. Танцовата програма бе в рамките на „Етно-еко фестивал Пловдив 2010”, който завърши вчера. С букет от хора от различни фолклорни области на България танцьорите, с ръководители Росалина Божкова и Димитър Петров, повдигнаха градуса на въодушевлението и накараха доста сърца да забият в ритъма на танца. Естествено, някои не издържаха и се хванаха на хорото.

   В магията на Алпийския свят на Milka

В магията на Алпийския свят на Milka
„Алпийският свят на Milka” беше официално посрещнат в Града на тепетата от заместник-кмета на града инж. Александър Константинов. На специалната церемония по откриването на шоколадовото градче в Пловдив Алпийският посланик на Milka, пристигнал специално за събитието, поздрави малчуганите и техните родители и връчи на заместник-кмета сертификат за приятелство между Пловдив и Алпийския свят.

   Отново е 15 септември!

Отново е 15 септември!
Кметът на район „Тракия“ Гиньо Матев подари нова хай-фай озвучителна система на СОУ Димитър Матевски. Това стана в началото на учебната година, където кметът на най-младия район в Пловдив удари първия звънец.

В привествието си към преподавателския колектив и учениците, Матев припомни първото изречение от Свещеното писание, че в началото е словото, което има силата да сътворява чудесата на света. За старта на новата учебна година най-малките възпитаници бяха поздравени и от техните вече съученици от по-горните класове с песни и танци.

   Мълчи щурец в църковната стена...

Мълчи щурец в църковната стена...
Разходка по улиците на Стария град
Пловдивчанинът е европеец отдавна - по дух, по мисъл, в стремежа си към красота и вечност. Много преди да се отвори пътят ни към европейското приобщаване, старите пловдивчани са го извървели. Трихълмието с неговото многовековно богатство, с кривите си тесни улички и уникални възрожденски къщи, с типично български и характерен европейски за времето си интериор е част от българската и световната история и култура и когато пожелаем, можем да се потопим в неговата омая и сладък аромат.

   Този път на пистата в Калояново на ред бяха алфистите...

Този път на пистата в Калояново на ред бяха алфистите...
Третият трак дей само за италиански автомобили се проведе на писта Дракон в Калояново. Организаторите от Алфисти България събраха на едно място класически автомобили и съвременни бегачки. Миналата година на събора можеха да се видят автомобили Alfa Romeo от златните години на марката, както и най-съвременни модели.

Организаторите не разчитаха на масовост, а на качество. Все пак това е трак дей, което автоматично означава, че основно ще се дава газ по трасето на писта Дракон. Регламентът разделя участниците на четири класа: малолитражни автомобили - до 1600 куб. см., лимузини, автоматици и генерален победител.

Миналогодишното издание на мероприятието роди и рекорд за най-бърз дизелов автомобил на пистата до този момент – Алфа Ромео 156 1.9 JTDm с мощност от 250 конски сили.

| 1 | 2 | 3 | 4 следваща >>
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация за актуални, най-важни и последни новини от България, света и Пловдив. Тук можете да намерите спортни новини, коментари и анализи, интересни клюки и скандали в рубриките Life style, Здраве и Любопитно.

Шаблон: Rockettheme |