Национален протест на надзирателите в затворите ще се проведе в Пазарджик
Понеделник, 24 Септември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Национален протест на надзирателите в затворите ще се проведе в Пазарджик

Национален протест на надзирателите в затворите ще се проведе в Пазарджик

Източник: Snews.bg
Публикувано: 12:18 / 11.12.2009
Над 200 надзиратели от затворите в България ще се съберат утре на национален митинг пред сградата на Областната дирекция на МВР в Пазарджик, каза председателят на Управителния съвет на синдиката на служителите от затворите в България Илия Божилов.

Митингът ще се проведе от 9.00 до 11.00 часа. В Пазарджик ще пристигнат надзиратели от всички затвори в страната, а от Пазарджишкия затвор в митинга ще се включат около 30 - 40 надзиратели, пише агенция Фокус.

Основното искане на служителите е да се срещнат с министъра на правосъдието и да бъде започнат социален диалог. Исканията на надзирателите вече са представени в писмен вид на министъра на правосъдие.

"Поставени са 24 въпроса. По някои от тях вече е започнала работа, а именно на фирмите-доставчици на хранителни продукти в затворите, но по основните ни искания, които са от социално-битов характер, все още не е направено нищо", каза също Божилов.

Той е получил уверение и от пазарджишките полицаи, които преди да заминат за София, където ще сe включат в протеста на служителите от МВР, ще дойдат да подкрепят колегите си. Очаква се в подкрепа на митинга на надзирателите да дойдат около 100 полицаи.

Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Национален протест на надзирателите в затворите ще се проведе в Пазарджик". Също така можете да намерете много други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |