Ромски и турски сватби подлудиха хасковски квартал
Четвъртък, 19 Април 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Ромски и турски сватби подлудиха хасковски квартал

Ромски и турски сватби подлудиха хасковски квартал

Източник: Snews.bg
Публикувано: 17:06 / 13.10.2009
Свръхвисоки децибели смущават уикендите на жителите на кв. Тракийски в Хасково. Източникът са ромски и турски сватби, които всяка седмица вдигат в стола на СОУ "Паисий Хилендарски". Хората от съседните блокове обаче са категорични, че шумотевицата от изнесените отвън тонколони е нетърпима, а с нея не може да се справи и общинска полиция.

Въпреки много ни жалби, тормозът с кючеци и маанета продължава всяка седмица, пише в писмо до "Хасковска Марица" Димитър Колев от бл. 40-56. Сватбите се провеждат между 16 и 19,30 часа, когато не смущават ничий сън. Като наемател на стола, отговарям само за това което става вътре. Не нося вина, че сватборите вадят тонколоните си вън, това заяви пред вестника Николай Траилов, който държи столовата. Тя работи само в събота и неделя за сватби и други тържества, през седмицата там деца не се хранят. Траилов обясни, че за всяко събитие издейства необходимото разрешение от общинска полиция.

Той обаче категорично отказа да носи отговорност както за оглушителната музика в двора, така и за инцидентите, които съпътстват почти всяка ромска сватба. Озвучителната техника си я носят празнуващите, каза наемателят. Жители на блок 40-56 обаче заявиха, че количеството на шум многократно надвишава позволените от РИОКОЗ 70 децибела. След последните им няколко сигнала на мястото пристигала полиция. Според хорат обаче униформените само предупреждавали сватбарите и си заминавали.

ПОЛИЦИЯТА

От полицията многократно са съставяли предупредителни протоколи на нарушители на обществения ред сред сватбарите. Спазваме стриктно наредбата на общината, казаха от пресцентъра на МВР. Оттам допълниха, че в стола на СОУ "П.Хилендарски" е имало арести на празнуващи, които се държали агресивно заради употреба на алкохол.
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Ромски и турски сватби подлудиха хасковски квартал". Също така можете да намерете много други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |