Китарист от "Епизод" композира творба за китара и симфоничен оркестър
Неделя, 18 Ноември 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » Китарист от "Епизод" композира творба за китара и симфоничен оркестър

Китарист от "Епизод" композира творба за китара и симфоничен оркестър

Източник: Snews.bg
Публикувано: 08:55 / 30.09.2009
Васил Бележков, който близо половин година работи заедно с група "Епизод", скоро ще завърши висшето си образование като студент по композиция в Музикалната академия "Проф.  Панчо Владигеров". Симфоничното произведение, което той готви, е "Концерт за класическа и електрическа китара и симфоничен оркестър".

Според младия автор, който е в класа по китара на Цветан Недялков от Ку-ку бенд, досега никой в България не е писал такава творба, защото трябва да имаш сериозни професионални познания в 4 различни области ­- класическа и електрическа китара, композиционни форми и симфонична оркестрация.

По този начин, Бележков ще е сред малцината професионални български композитори, които създават музика за класическа китара.
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "Китарист от "Епизод" композира творба за китара и симфоничен оркестър". Също така можете да намерете много други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |