България се включва за пети път в европейската "Нощ на учените"
Неделя, 24 Юни 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » България се включва за пети път в европейската "Нощ на учените"

България се включва за пети път в европейската "Нощ на учените"

Източник: Snews.bg
Публикувано: 07:37 / 25.09.2009
За пета поредна година на 25 септември се организира в цяла Европа "Нощ на учените". У нас различни творчески и забавни прояви ще има в София, Пловдив, Русе, Стара Загора, Варна, Шумен, Ямбол, Силистра, Плевен, Хасково и Димитровград. 

Голяма част от събитията са свързани с Международната година на астрономията, която се отбелязва през тази година, каза проф. Диана Кюркчиева, председател на Съюза на българските астрономи. Тя посочи, че през 2009 г. се навършват 400 години от първото наблюдение на звездното небе с телескоп, осъществено от Галилео Галилей, както и 30 години от полета в Космоса на първия български космонавт Георги Иванов.

От 19:30 ч. в Техническия университет в София ще има аукцион с картини, нарисувани от децата от дома за деца и юноши "П. Р. Славейков" в София. Целта на благотворителната проява е да се съберат средства за изграждането на сензорна стая в дома, в която децата с различни увреждания да могат да релаксират.

Според организаторите разнообразната програма в европейската "Нощ на учените" у нас включва още награждаване на победителите в обявените конкурси за млади хора, забавни научни демонстрации в "кабинетите по любопитство", прожекции на филми, изложби, музикални и поетични изпълнения на учени.

Инициативите се организират с подкрепата на Европейската комисия, съобщи БТА.
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около "България се включва за пети път в европейската "Нощ на учените"". Също така можете да намерете много други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |