"Българка джуниър" в "Конюшните на царя"
Петък, 19 Октомври 
Snews.bg - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
SOUTHERN NEWS - ЮЖНИТЕ НОВИНИ
  Начало » Новини » "Българка джуниър" в "Конюшните на царя"

"Българка джуниър" в "Конюшните на царя"

Източник: Snews.bg
Публикувано: 08:36 / 23.06.2009
Квартет "Българка джуниър" изнесе престижен концерт в "Конюшните на царя" в Пловдив.  Тонка Колева, Фанка Койнарова, Елена Беделева и Христина Атанасова очароваха отбраната публика в Стария град с фолклорна програма, включваща както акапелни изпълнения, така и песни в съпровод на кавал и ударни инструменти.  Заедно с Елица и Стунджи, Иво Папазов - Ибряма, групите "Пиф", "Остава" и "Сигнал", певиците бяха поканени за т.  нар.  Оранжеви концерти в Града на седемте тепета.

Девет спектакъла в три цикъла ще възродят архитектурно-историческия резерват Стария Пловдив като национална музикална сцена за високо изкуство.  Проектът е на летните сцени "Конюшните на царя" и местната управа. Първият цикъл се нарича "Уникалните гласове на България".  В него вече се представиха със самостоятелни концерти "Българка джуниър квартет" и вокална формация "Дивна". 

Двете български групи пеят рядко на родна сцена, поради честите си турнета по света.  Тази седмица ще се изявяват малкопознатата у нас, но високо ценена от меломаните по цял свят група "Ирфан", и Елица и Стунджи.  За първи път в Пловдив ще свири и българската група "Блуба Лу", която е продала 65 хиляди свои копия в Англия.  Поканени са още келтски квартет и английска формация, която изпълнява автентичен български фолклор. Гвоздей на програмата ще бъде акустичното изпълнение на група "Сигнал" - на четвърти септемврир които никога в своята дългогодишна практика не са правели подобен концерт.

ПЕВИЦИ

"Българка джуниър квартет" е създаден преди повече от 10 г.  в Пловдив с помощта на Румяна Цинцарска, която е продуцирала с Мерсел Селие хор "Мистерията на българските гласове".  Певиците тогава са били солисти на ансамбъл "Тракия".  Три от тях сега живеят и работят в Хасково - Фани, Тонка и Елена.  Това лято квартетът има покана и за няколко концерта в Белгия, заедно с джазмена Събин Тодоров.
Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение от екипа на Snews.bg.
Поставянето на връзки към материали в Snews.bg е свободно.

 Тази страница съдържа информация върху настоящи събития около ""Българка джуниър" в "Конюшните на царя" ". Също така можете да намерете много други актуални новини.

Шаблон: Rockettheme |